Gezonde huidflora

In dit artikel tips voor een gezonde huidflora en stralende huid!

Beestjes op je huid?!

We geven het toe, het is misschien geen sexy onderwerp, maar wel de kern van onze producten en visie op een gezonde huid. De diversiteit van de miljoenen micro-organismen op je huid (zoals bacteriën en schimmels) zorgt voor een gezond levend volkje op je huid. Ze weren een teveel aan slechte bacteriën en beschermen tegen andere schadelijke invloeden van buitenaf. Je bovenste huidlaag heeft een balans van de juiste bacteriën nodig als verdedigingslinie tegen deze factoren van buitenaf. De lichaamseigen micro-organismen zijn je eigen ‘schoonheidsspecialistes’ en helpen beschermen tegen huiduitdagingen zoals acne, rosacea, eczeem en droogte.

Keep the bacteriën alive!
Als de diversiteit van de verschillende micro-organismen afneemt, wordt je huidflora verstoord en krijgen de slechte bacteriën vrij spel. Hierdoor krijgt bijv. eczeem, rosacea, acne meer kans de kop op te steken. Ook kan je huid hierdoor sneller verouderen.

Lekker zuur

Je huid heeft een bepaalde zuurgraad nodig om de gezonde bacteriën een fijne leefomgeving te bieden. Als je je huid stript van deze natuurlijke zuurgraad, kan dit je huidflora echt verstoren. Daarom zeggen wij altijd: reinig niet té vaak en agressief en wees voorzichtig met peels, scrubs en met exfoliëren.

Een gezonde huid is licht zuur met een pH van rond de 4,5-5. Deze ‘zuurmantel’ is onderdeel van je huidbarrière die je beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. En om vocht in de huid te houden. Als deze delicate balans verstoord wordt kan dat zich dus in allerlei huidklachten uiten zoals eczeem, acne of een (extreem) droge huid. Water heeft een pH van rond de 7 en zeep zelfs rond de 10-11. Dit verklaart waarom je huid ‘trekkerig’ aanvoelt na het douchen of reinigen met water en zeep.

Herstel je huid direct met een alcoholvrije toner / Hydrating Essence. En reinigen met olie is voor ons de beste manier hiervoor, mild en toch werkzaam.

Pas op met blauw licht

Door beeldschermen, tl-verlichting en andere kunstverlichting kan ook je huidbarrière op langere termijn worden aangetast. Het blauwe licht dringt door tot de huidlaag waar elastine en collageen worden aangemaakt. Bescherm je huid daarnaast tegen UV-straling! We hebben natuurlijk dagelijks een gezonde dosis zonlicht nodig, maar mogen onze huid ook beschermen tegen UVA/UVB-straling.

Tips

  • Beperk je schermtijd en gebruik blue light filters op je apparaten.
  • Download hieronder ons e-book: tips to Block Blue Light & Sleep Tight voor meer blue light tips.
  • Help je huid iedere dag beschermen tegen blauw licht en UV-straling door Screen Sun Screen.
  • Zon verstandig, ga niet uren bakken op het heetst van de dag.
  • Laat je huid in de lente al wennen aan de zon.

De invloed van stress

Je hebt het vast wel eens gezien, iemand ziet er opeens zo oud en getekend uit na een heftige periode. Stress heeft absoluut invloed op je huidbarrière. Een mooie huid komt immers ook van binnenuit.

Tips

  • Structureel rust pakken, je grenzen bewaken (hier evt. hulp bij zoeken).
  • Een goed slaap-waakritme, werk eraan structureel een gezonde portie kwalitatieve slaap te hebben.
  • Ontspannende (avond) rituelen kunnen je helpen, denk aan het Cleansing Ritual met warme doek, Gua Sha massage of mediteren.
  • Blue light verstoort je slaap-waakritme. Wat je kunt doen: blue light filters aan op beeldschermen, beperk je schermtijd, gebruik vanaf de middag een Blue Light Filtering Glasses en kijk of een slaapmasker je helpt beter te slapen.
  • Voor meer tips voor een optimale nachtrust download je ons gratis e-book: Tips to Block Blue Light & Sleep Tight.

Agressieve huidverzorging

Agressieve ingrediënten zoals bijv. alcohol verstoren de natuurlijke huidflora waardoor schadelijke bacteriën meer kans hebben de kop op te steken.

Tips

  • Stop met agressieve reinigers en andere producten die je huidbarrière uit balans brengen. Reinigen met olie is voor ons de beste manier hiervoor, mild en toch werkzaam.
  • Check alle ingrediënten, vermijd synthetische huidverzorging die je huidbarrière kunnen verstoren.
  • Download hieronder onze ingrediënten checklist om te leren over ingrediënten die je wilt mijden.
  • Gebruik producten vol nuttige en werkzame voedingsstoffen die je huidbarrière juist versterken.

Teveel reinigen/ scrubben/ peelen/ exfoliëren 

Door te vaak te reinigen verstoor je de natuurlijke huidflora. Ook door heftige peelings/scrubs en door exfoliëren.

Tips

  • Gebruik milde reiniging, wat ons betreft deze Soothing Cleansing Oil natuurlijk 😉
  • Reinig 1x per dag, in de avond.
  • Stop met (te vaak) scrubben, peelen en exfoliëren.
  • Je kunt onze zachte FaceBrush gebruiken om voorzichtig écht dode huidcelletjes te verwijderen.

Check your belly!

Put Good In, Get Good Out! Als je darmflora gezond is, zie je dit ook terug in je gezicht.

Tips

  • Eet gevarieerd en gezond; voedsel rijk aan essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, omega-3 vetzuren, vitamines en vezels.
  • Probeer eens een poosje uit hoe je huid (en lichaam) reageert op het vermijden/ verminderen van melkproducten. We spreken veel vrouwen die hier echt baat bij hebben. Ook gluten en natuurlijk suiker kunnen invloed hebben op je huid.
  • Laat je darmflora onderzoeken zodat je weet hoe het ervoor staat.
  • Een goed supplement kan helpen, onze No Collagen Collagen Booster™ kan verbetering brengen in je darmflora en laat je sowieso stralen!

Twijfel je of je het wel goed gebruikt?

We begrijpen dat je misschien een vraag hebt over onze producten of jouw huid. Stuur gerust een berichtje naar: support@loislee.nl. We helpen je graag verder zodat jij ook die mooie, stralende huid krijgt die je graag wilt. We geven je vrijblijvend advies, natuurlijk wel met een tikkeltje eigenzinnigheid ;-)

Heb een fijne dag!