Dit is wat jouw huid nodig heeft bij Rosacea

Heb jij last van Rosacea?

Het kenmerkt zich door rode plekken op je wangen die op kunnen vlammen. Het zijn rode bloedvaatjes die zichtbaar zijn. En het kan ook gepaard gaan met puistjes. En zo wel de roodheid als de puistjes duiden op een verhoogde ontstekingsactiviteit in je lichaam.

Je huidt is dus een spiegel van de binnenkant van je lichaam. Je huid laat namelijk zien, wat er aan de binnenkant allemaal speelt en misschien dus fout gaat.

Het is dus heel belangrijk om naar de binnenkant te kijken, maar daar stopt het niet.

In deze blog deel ik 3 tips met je rondom skincare en Rosacea.

Debbie
Liesbeth Studio Health over acné en rosacea

Rosacea oplossen van binnenuit

Rosacea is namelijk een huiduitdaging, die je niet alleen van de buitenkant wilt behandelen, maar zeker ook van binnenuit wilt bekijken en aanpakken.

Naar je voeding, de darmgezondheid en eventuele supplementen die je slikt.

Samen met Liesbeth de Boer, Orthomoleculair therapeut hebben we hier een blog over geschreven. Je leest hem hier –>

Het stopt alleen niet bij enkel naar de binnenkant kijken. De skincare die je wel of juist niet gebruikt speelt ook een hele belangrijke rol.

1. Stoppen met skincare die je huid barrière verzwakt

Want jouw huid barrière heeft een hele belangrijke functie. Het zorgt ervoor dat jouw huid beschermt blijft tegen een teveel aan slechte bacteriën en andere schadelijke invloeden van buitenaf.

Wanneer jouw huid barrière verzwakt raakt, dan krijgen deze bacteriën en schimmels de kans jouw huid te beschadigen waardoor klachten als Rosacea kunnen ontstaan.

Van deze skincare wordt je huid niet zo blij:

❌ Agressieve reinigers

❌ Retinol

❌ Scrub

❌ Peelings

Dit zijn allemaal producten die in het begin een gevoel van quick fix geven, maar op langere termijn jouw huid alleen maar gevoeliger kunnen maken voor de invloeden van buitenaf en dus ook voor Rosacea.

2. Skincare met ontstekingsremmende en kalmerende ingrediënten.

Nu je weet wat je vooral niet moet doen met je huid bij Rosacea, Is het ook fijn om te weten wat je huid wel wil.

En dat is skincare met ontstekingsremmende en kalmerende ingrediënten.

In onze The Basics (en eigenlijk alle andere producten van Loïs Lee) hebben wij er bewust voor gekozen ingrediënten toe te voegen die echt wat voor je huid doen. Zo heeft ieder product zijn eigen specifieke krachten:

Cleansing Oil: Reinigt mild zodat talgproductie in balans komt. Het bevat o.a.

  • – Druivenpit Olie: ontstekingsremmende olie
  • – Avocado olie: verlichting bij jeuk
  • – Castor olie: ondersteunt bij zelfherstellende vermogen van de huid

Hydrating Essence: pH herstellend en bevat o.a.

  • – Rozenwater: celvernieuwende en verzachtende werking
  • – Oranje bloesem water: zuiverend en verzachtend

Beauty Oil: bevat o.a.

  • – Cactusvijg olie: vermindert roodheid en ontstekingen
  • – Bisabolol: werkt kalmerend, ontstekingsremmend, wondhelend en antibacterieel.
  • – Borage olie: maakt de huid minder gevoelig voor acne en eczeem.

Zoals je ziet bevat bevat onze The Basics alle ingrediënten die jouw huid nodig heeft om te kalmeren, te herstellen en huiduitdagingen daarmee de deur uit te zetten!

3. Gebruik een reiniger die jouw talgproductie reguleert. 

Doordat Rosacea vaak met puistjes gepaard gaat, wil je dat het liefste lekker uitdrogen en al het talg en vet van je gezicht verwijderen.

Want het voelt natuurlijk alsof dat de grote boosdoener is van een vettig gezicht. Dus ga je aan de slag met harde schuimreinigers, scrubs of peelings.

Je huid voelt weer schoon en talgvrij

Maar…. je huid bepaalt zijn eigen wetten. En die gebruikt talg als een manier om jou te beschermen. Als al het talg weggehaald wordt door skincare, gaan de alarmbellen bij je huid af!

Er is geen talg meer, dus wordt er juist extra veel talg aangemaakt...

Waardoor je op het moment van reinigen misschien even een talgvrije huid hebt. Maar het vervolgens alleen maar erger en sneller terugkomt.

Hierdoor ga jij nog meer schoonmaken en scrubben, waardoor er juist een flinke onbalans ontstaat. Door je huid mild te reinigen komt je talg productie weer in balans en worden automatisch onzuiverheden aangepakt.

En dit allemaal zonder je huid barrière te beschadigen.

Skincare voor Rosacea

Benieuwd of onze skincare jou kan helpen bij Rosacea?

Ervaar zelf eenvoudig wat de reiniging, hydratatie en voeding van Loïs Lee doet met jouw huid!

Start met onze Try Out Kit, goed om 2-3 weken te proberen. Dit zit er in de Try Out Kit:

  • Soothing Cleansing Oil 20 ml, om je gezicht mee te reinigen
  • Hydrating Essence 20 ml, om je gezicht te hydrateren
  • Nourishing Beauty Oil 10 ml, om je gezicht te voeden
  • Cleansing Cloth, biologisch katoenen doekje om de Cleansing Oil mee te verwijderen

Bestel nu de Try Out Kit voor € 35,- + GRATIS verzending met de code ROSACEA10

Reviews

Ik gebruik Lois Lee al een aantal jaar, maar vorig jaar tijdens de vakantie had ik een andere wasgel mee en gebruikte ik dus niet alle producten van de 3 Step Beauty Ritual en veel zonnebrand. Toen kwam ik terug met enorm veel rosacea op mijn kin. Ik heb toen van alles geprobeerd (geen Lois Lee) en misschien dat het de eerste paar dagen hielp, maar daarna werd het eigenlijk alleen maar erger met de rosacea. Toen alles de prullenbak in gedaan en echt alleen maar Lois Lee gebruikt. En mijn rosacea was binnen 2 weken helemaal weg. Mijn huid straalt weer en nu komt er nooit meer iets anders op mijn huid.

– Evelien *****, via loislee.nl

Evelien

Super blij met deze producten! Ongeveer negen maanden geleden gestart met de travel kit om uit te proberen, ik was meteen om. Mijn huid is altijd heel onrustig geweest, met oneffenheden, pukkeltjes, rode plekken en ik had regelmatig last van rosacea. Eigenlijk merkte ik vanaf het eerste gebruik dat mijn huid beter werd. Nu totaal geen last meer van onrustige huid/rosacea, mijn huid voelt glad, zacht en ziet er nu gezond en glanzend uit. Naast dat het heerlijk ruikt vind ik het ook prettig dat je zelf kunt bepalen in welke verhoudingen je het gebruikt (al naar gelang van de behoefte van je huid). Elke avond kijk ik ernaar uit, echt een moment van ontspanning voor het slapen gaan!

– Femke Franken-Oskam ***** , via loislee.nl

Femke

Heb je nog een vraag of twijfel je ergens over?

We begrijpen dat je misschien een vraag hebt over onze producten of jouw huid. Stuur gerust een berichtje naar support@loislee.nl. We helpen je graag verder zodat jij ook die mooie, stralende huid krijgt die je graag wilt. We geven je vrijblijvend advies, natuurlijk wel met een tikkeltje eigenzinnigheid ;-)

Heb een fijne dag!