1. Heb ik nog een dag- en nachtcreme nodig naast het gebruik van Loïs Lee?

Nee, in principe niet. De Hydrating Lotion + Beauty Oil fungeren tezamen als je dag- en nachtverzorging. Voor de nacht kun je wat extra voeding gebruiken in de vorm van een extra pompje Beauty Oil.

2. Ik heb een droge huid. Wat is de juiste verhouding?

Het is echt een beetje ‘spelen’ met de beide producten (Hydrating Lotion + Beauty Oil) om de perfecte verhouding voor jouw huid te vinden. En dan nog kan dat elke dag verschillen door bijv. je hormonen, wat je gegeten hebt, het weer, stress, de seizoenen etc. Voor een droge huid kun je zelfs 50/50 doen als je dat prettig vindt. Als je een hele droge huid hebt kun je ook ’s nachts eens alleen de beauty oil doen. Bij droge plekjes op je gezicht kun je er de Beauty Oil als serum op aan brengen. Voor een vette huid gebruik je in verhouding meer lotion en hooguit 1-2 druppeltjes Beauty Oil.Onthoud: LESS = MORE! De beauty oil is zeer geconcentreerd en het is niet de bedoeling dat je met een glimmend gezicht rondloopt.

3. Kan ik m’n oogmake up ook verwijderen met de Soothing Cleansing Oil?

Jazeker, de Cleansing Oil is mild genoeg om ook bij je ogen te gebruiken. Je kunt er zelfs waterproof mascara mee verwijderen. Masseer dan eerst de olie op je wimpers en laat even intrekken.
Gebruik je heel veel make up, dan is het wellicht goed te ‘double cleansen’. Dus tweemaal te reinigen.
In principe is 1 keer reinigen (bij voorkeur ’s avonds ivm de ontspannende lavendel-geur) voldoende. Zo houd je de natuurlijke huidfunctie in tact. Mocht je vaker willen reinigen, dan mag dat natuurlijk, alleen is je Cleansing Oil dan wel sneller op ????

4. Help, ik krijg juist allemaal pukkeltjes van het gebruik. Hoort dat?

Door het gebruik van nieuwe, en helemaal natuurlijke, producten kan je huid een reactie geven. Bijv. pukkeltjes. Dat kan op dezelfde plek zijn als je normaal krijgt, maar soms lijkt het zich te verplaatsen.
Dit is een niet zo leuke, maar wel belangrijke en goede, (ontgiftings)reactie van je huid. Ik kan niet anders zeggen dan: hou vol! Het wordt écht beter. Je huid moet wennen aan de nieuwe ingrediënten en aan het feit dat ze zelf weer aan het werk wordt gezet. Bij de een duurt het een paar dagen, bij de andere een hele maandelijkse cyclus.

5. Zit er een spf (zonnefilter) in Loïs Lee?

Hoewel er van nature in sommige plantoliën een soort van zonnefilter zit, is Loïs Lee niet gemaakt om je gezicht te beschermen tegen de zon. Als je een filter wilt gebruiken dan adviseer ik je om een aparte zonnecreme met een natuurlijk filter te kiezen zoals zinkoxide. Ik gebruik zelf Antipodes Immortal SPF 15. Dat lijkt laag maar het verschil in bescherming tussen SPF 15 (93,3%), SPF 30 (96,6%) en SPF 50 (98%) is niet zo groot!
LET OP: vermijd producten met zonnefilters zoals Oxybenzone. Zeer schadelijk voor je gezondheid én onze zee en koralen!

6. Hoe weet ik hoeveel er nog in m’n flesje zit?

Ja, das een goeie. Het flesje is zo donker dat je niet kunt zien hoeveel er nog in zit. Maarrrrr… de zaklamp van je telefoon kun je aan de achterkant van het flesje houden en dan schuiven naar beneden tot je het randje olie of water ziet ‘golven’ (moet je wel je flesje een beetje heen en weer schudden).

7. Wat doe ik met de lege flesjes? Zonde om weg te gooien!

Ze zijn inderdaad bijna te mooi om in de glasbak te gooien. Maar dat is momenteel wel de beste oplossing om ze te recyclen.
Helaas hebben we nog geen rendabele manier gevonden om ze zelf te recyclen. Er wordt aan gewerkt!

Hopelijk ben je geholpen met deze antwoorden. Mocht je toch nog een vraag hebben, stuur dan gewoon even een mailtje naar info@loislee.nl