Meest gestelde vragen2020-04-09T14:59:05+02:00

Meest gestelde vragen

De meest voorkomende vragen en antwoorden hebben wij op deze pagina onder elkaar gezet. Staat je vraag er niet tussen, stuur dan gerust een mail naar info@loislee.nl

Heb ik nog een dag- of nachtcrème nodig naast het gebruik van Loïs Lee?2020-07-23T11:21:37+02:00

Nee, de Hydrating Essence + Nourishing Beauty Oil werken samen als een dag- en nacht Skinfood.

Ik heb een droge huid. Wat is de juiste verhouding?2020-07-23T11:21:37+02:00

Met onze producten kun je een beetje ‘spelen’ ( Hydrating Essence + Nourishing Beauty Oil ) om de perfecte verhouding voor jouw huid te vinden. Op ieder moment want dat kan elke dag verschillen. Bijvoorbeeld door je hormonen, wat je gegeten hebt, het weer, stress, de seizoenen etc. Voor een droge huid kun je zelfs 50/50 doen als je dat prettig vindt. Als je een hele droge huid hebt kun je ook ’s nachts wat meer van de Nourishing Beauty Oil gebruiken (altijd wel in combinatie met de Hydrating Essence, want dat helpt de olie beter op te nemen). Bij droge plekjes op je gezicht kun je er de Nourishing Beauty Oil als serum op aanbrengen, ook weer i.c.m. de Hydrating Essence. Voor een vette huid gebruik je in verhouding meer lotion en hooguit 1-2 druppeltjes Nourishing Beauty Oil . Onthoud: LESS = MORE! De Nourishing Beauty Oil is zeer geconcentreerd en het is niet de bedoeling dat je met een glimmend gezicht rondloopt.

Kan ik m’n (oog)make-up ook verwijderen met de soothing cleansing oil?2020-07-23T11:21:37+02:00

Jazeker, de Soothing Cleansing Oil is mild genoeg om ook bij je ogen te gebruiken. Je kunt er zelfs waterproof mascara mee verwijderen. Masseer dan eerst de olie op je wimpers en laat het even intrekken. Gebruik je heel veel make-up, dan is het wellicht goed te ‘double cleansen’. Dus tweemaal reinigen. In principe is 1 keer reinigen (bij voorkeur ’s avonds ivm de ontspannende lavendel-geur) voldoende. Zo houd je de natuurlijke huidfunctie in tact. Mocht je vaker willen reinigen, dan mag dat natuurlijk, alleen is je Soothing Cleansing Oil dan wel sneller op ;-)

Help, ik krijg juist allemaal pukkeltjes van het gebruik. Hoort dat?2020-07-23T11:21:37+02:00

Geen paniek! Door het gebruik van nieuwe, en helemaal natuurlijke, producten kan je huid een reactie geven. Bijv. pukkeltjes. Dat kan op dezelfde plek zijn als je normaal krijgt, maar soms lijkt het zich te verplaatsen. Dit is een niet zo leuke, maar wel belangrijke en goede, (ontgiftings)reactie van je huid. Ik kan niet anders zeggen dan: hou vol! Het wordt écht beter. Je huid moet wennen aan de nieuwe ingrediënten en aan het feit dat ze zelf weer aan het werk wordt gezet. Bij de een duurt het een paar dagen, bij de ander een hele maandelijkse cyclus.

Zit er een spf (zonnefilter) in het 3 Step Beauty Ritual?2020-07-23T11:21:36+02:00

Hoewel er van nature in sommige plantoliën een soort van zonnefilter zit, is het 3 Step Beauty Ritual niet gemaakt om je gezicht te beschermen tegen de zon. Als je een filter wilt gebruiken dan adviseer ik je om een aparte zonnecrème met een natuurlijk filter te kiezen zoals zinkoxide. Gebruik hiervoor onze Screen Sun Screen SPF20 voor drievoudige bescherming tegen UVA/UVB, Blue Light én luchtvervuiling.

LET OP: vermijd altijd producten met zonnefilters zoals Oxybenzone. Zeer schadelijk voor je gezondheid én onze zee en koralen!

Waarom zijn de flesjes zo donker?2020-07-23T11:21:36+02:00

We hebben heel bewust voor deze donkere flesjes van miron glas gekozen. Omdat we geen meuk willen toevoegen zoals conserveringsmiddelen, beschermt het donkere glas de werkzame stoffen van het product.

Hoe weet ik hoeveel er nog in m’n flesje zit?2020-07-23T11:21:36+02:00

Ja, das een goeie. Het flesje is zo donker dat je niet kunt zien hoeveel er nog in zit. Maarrrrr… de zaklamp van je telefoon kun je aan de achterkant van het flesje houden en dan schuiven naar beneden tot je het randje olie of water ziet ‘golven’ (moet je wel je flesje een beetje heen en weer schudden).

Wat doe ik met de lege flesjes? Zonde om weg te gooien!2020-07-23T11:21:36+02:00

Ze zijn inderdaad bijna te mooi om in de glasbak te gooien. Maar dat is momenteel wel de beste oplossing om ze te recyclen. Helaas hebben we nog geen rendabele manier gevonden om ze zelf te recyclen. Er wordt aan gewerkt!

Hebben jullie ook een goede scrubcreme?2020-07-23T11:21:36+02:00

Nee! dat hebben we bewust niet. We geloven namelijk dat het scrubben of strippen van je huid niet goed is. Je haalt de natuurlijke beschermlaag van dode huidcellen weg waardoor je vocht verliest en je huid onnodig droog wordt. Alleen onze Cleansing Cloths hebben een zeer milde exfoliërende werking, zonder de bovenste huidlaag aan te tasten.

Zijn alle producten vegan?2020-07-23T11:21:36+02:00

Bijna alles. Behalve onze BeautyBrushes. Daar hebben we bewust voor gekozen omdat we de natuurlijke haren beter vinden werken bij het droogborstelen dan de plantaardige versies. We vinden het wel belangrijk dat de haren 100% diervriendelijk zijn verkregen. Daarom werken wij met een vaste leverancier waarvan we zeker weten dat de herkomst goed is.

Wat bedoelen jullie met #nomoremeuk?2020-07-23T11:21:36+02:00

Wij geloven dat alleen het beste uit de natuur goed genoeg is voor jou. Daarom vind je in onze producten niets dat niets voor je huid doet, zoals bijvoorbeeld zoals bijv. emulgatoren, schadelijke conserveermiddelen en goedkope siliconen.

En we doen ook niet aan greenwashing, wij zijn clean & green. Daarom gegarandeerd geen meuk! Only the real deal. In alles. Van verpakking en product tot onze communicatie. Zo testen we nooit op dieren (alleen op m’n dochter en (haar) vriendinnen). Onze visie gaat dus veel verder dan ons product. Met #nomoremeuk willen we de wereld inspireren om real te zijn.

Ik wil geen olie op mijn gezicht want dat verstopt de poriën2020-07-23T11:21:36+02:00

We vinden je echt niet oliedom hoor, want minerale olie kan je poriën wel degelijk verstoppen. En zelfs kokosolie kan voor veel vrouwen comodogeen werken en dus pukkeltjes veroorzaken. De mooie plantaardige oliën die wij hebben gekozen zijn non-comodogeen en verstoppen de huid niet.

Als je alle vuil en make-up goed wil verwijderen, moet je een olie gebruiken. Anders lost het vuil van de dag niet goed op. En hoe ouder je wordt, hoe minder lipiden (vetten) in je huid. Dus juist goed om ze met mooie oliën aan te vullen om je huid stralend en gezond te houden. Het zorgt er namelijk ook nog eens voor dat je huid vocht vasthoudt in de huid. :) En ook de Nourishing Beauty Oil bestaat uit een zeer geconcentreerde samenstelling van de beste natuurlijke oliën die je huid juist beschermen en voeden.

Waarom is een beautyritueel belangrijk?2020-07-23T11:21:35+02:00

We vinden het belangrijk dat je dagelijks even een ontspanmoment voor jezelf neemt. Dat je tot rust komt en je huid echt even ‘voelt’: wat heeft ze nodig? Geef jezelf voldoende Selfcare en Selflove ;-) En al onze producten kun je perfect toepassen in je eigen ritueel.

De geur van Loïs Lee is anders dan de vorige keer2020-07-23T11:21:35+02:00

Werken met natuurlijke, ongeraffineerde grondstoffen is geweldig. Maar het ‘nadeel’ is dat de geur (en kleur) per batch kan verschillen. Vergelijk het met een appel, die ruikt (en smaakt) de ene keer ook wat anders dan een andere keer, afhankelijk van bijv. de hoeveelheid zon die het heeft gehad. De formulering wijzigt niet en de werking blijft gewoon hetzelfde ?

Zie dit filmpje dat ik maakte met onze lab-man Thomas.

BEKIJK HET FILMPJE
Lukt bestellen niet?2020-05-14T13:50:42+02:00

Wat vervelend! Soms ‘onthoudt’ je computer oude informatie en dit wil er wel eens voor zorgen dat bestellingen niet lukken. Maar vrees niet, we hebben een oplossing voor je.

Als je problemen hebt met bestellen volgen hier een paar tips om de zgn. cache van je browser te legen of een privébrowser te gebruiken wat in de meeste gevallen jouw problem zal oplossen.

WINDOWS:

Open een privé of incognitobrowser (dat is een browser van Chrome of Firefox die je geschiedenis niet onthoudt en geen cookies opslaat)

  1. Windows met Chrome: CRTL+SHIFT+N
  2. Windows met Firefox: CTRL+SHIFT+P

Je kan er ook voor kiezen je ‘normale’ browser cache te legen maar dan ben je al je openstaande tabbladen wel kwijt.

  1. Windows met Chrome: https://www.browserchecker.nl/cache+bestanden+verwijderen/cache+legen+in+google+chrome
  2. Windows met Firefox: https://support.mozilla.org/en+US/kb/how+clear+firefox+cache

MAC:

Je kan er ook voor kiezen je ‘normale’ browser cache te legen maar dan ben je al je openstaande tabbladen wel kwijt.

  1. Mac met Safari: CMD+ALT+E

Open een privébrowser in Safari (dat is een browser die je geschiedenis niet onthoudt en geen cookies opslaat):

  1. Mac met Safari: CMD+SHFT+N

iPhone:

  1. Safari cache legen: https://support.apple.com/en+us/HT201265
  2. Privébrowser openen: https://support.apple.com/en+gb/HT203036

Mocht het nog steeds niet lukken, contacteer onze webmaster dan even. Hij heet Patrick en is via WhatsApp op 06-40883082 gemakkelijk te bereiken.

Het pompje van mijn flesje doet het niet2020-06-25T09:55:19+02:00

Vervelend dat je pompje het niet doet. Het gebeurt helaas wel eens vaker en de oplossing is het pompje even losdraaien om het vacuüm los te maken en vervolgens voor je gevoel wel 100x pompen. Of misschien ook echt wel 100 keer ;-)

Is de Screen Sun Screen slecht voor het koraal?2020-08-20T11:40:09+02:00

Nope, het is koraalrif vriendelijk door de plantaardige coating + non-nano.

Wat zijn de ingrediënten en wat zit er vooral niet in?2020-08-20T11:37:34+02:00

Het bevat high tech non-nano zinkoxide  en dit geeft geen witte waas maar een gezonde, egale glow! Absoluut geen chemisch filter (zoals oxybenzone, octinoxate, avobenzone, homosalate, octocrylene, octisalate) parfum/fragrance, phenoxyethanol, dimethicone, siliconen en PEG’s.
Verder alleen maar liefde, prachtige plantoliën en vitamines.

Hoezo beschermen tegen blauw licht?2020-08-20T11:40:08+02:00

Wist jij dat blootstelling aan te veel blauw licht je huid ook vroegtijdig kan verouderen? Blauw licht dringt door tot de huidlaag waarin elastine en collageen wordt aangemaakt en dit kan nadelige gevolgen hebben voor je huid. Denk aan vroegtijdige huidveroudering, zoals rimpels en pigmentatie en een verzwakte huidbarrière. En dat kan weer leiden tot een gevoelige en rode huid met onzuiverheden.⁠ Met onze Screen Sun Screen help je je huid beschermen tegen deze straling.

Wat is de Screen Sun Screen?2020-08-20T11:40:09+02:00

Not just sunscreen, maar een unieke formule voor het gezicht voor dagelijks gebruik die helpt beschermen tegen de 3 belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering: blauw licht, UVA/UVB en (lucht)vervuiling.

Hoe gebruik ik de Screen Sun Screen?2020-09-21T11:17:16+02:00

Dagelijks na je dagverzorging (Hydrating Essence + Nourishing Beauty Oil) royaal (8-10 druppels) aanbrengen op je gezicht en nek. Even laten intrekken voordat je make-up aanbrengt. (Om de 2 uur opnieuw aanbrengen indien je langer buiten bent in de zon). In de avond goed je gezicht reinigen en je nachtverzorging aanbrengen.

Kan ik (gelijk) mijn make-up aanbrengen na de Screen Sun Screen?2020-08-20T11:40:09+02:00

Jazeker, je kunt het direct aanbrengen voor een look met extra GLOW of even wachten tot het meer is ingetrokken en daarna make-up aanbrengen.

Waarom schudden voor gebruik?2020-08-20T11:40:09+02:00

Goed schudden voor elk gebruik, omdat de zink naar beneden ZINKt 😉 en dit moet goed gemengd worden met de overige ingrediënten.

Hoe lang doe je met een fullsize 3 Step Beauty Ritual?2020-09-30T10:38:21+02:00

Bij een gemiddeld gebruik doe je 3 maanden met een set. Er zijn ook vrouwen die er ca. 4 maanden mee doen

Hoe gebruik ik het supplement?2020-09-30T12:50:05+02:00

2 capsules bij voorkeur bij een maaltijd met ruim water innemen. Voor een BeautyBoost gebruik je de eerste 2 weken 4-6 capsules per dag en ga je daarna over op de onderhoudsdosering.
Neem het supplement bij je eerste maaltijd van de dag, niet in de avond want het kan energie geven.