Tips 3 Step Beauty Ritual2023-04-19T11:14:15+02:00

Meest gestelde vragen
3 Step Beauty Ritual

De meest voorkomende vragen en antwoorden hebben wij op deze pagina onder elkaar gezet. Staat je vraag er niet tussen, stuur dan gerust een mail naar support@loislee.nl

Gebruik 3 Step Beauty Ritual

Heb ik nog een dag- of nachtcrème nodig naast het gebruik van Loïs Lee?2022-10-26T12:34:59+02:00

Nee, de Hydrating Essence + Nourishing Beauty Oil werken samen als een dag- en nacht Skinfood.

Ik heb een droge huid. Wat is de juiste verhouding?2022-10-26T12:35:26+02:00

Met onze producten kun je een beetje ‘spelen’ ( Hydrating Essence + Nourishing Beauty Oil ) om de perfecte verhouding voor jouw huid te vinden. Op ieder moment want dat kan elke dag verschillen. Bijvoorbeeld door je hormonen, wat je gegeten hebt, het weer, stress, de seizoenen etc. Voor een droge huid kun je zelfs 50/50 doen als je dat prettig vindt. Als je een hele droge huid hebt kun je ook ’s nachts wat meer van de Nourishing Beauty Oil gebruiken (altijd wel in combinatie met de Hydrating Essence, want dat helpt de olie beter op te nemen). Bij droge plekjes op je gezicht kun je er de Nourishing Beauty Oil als serum op aanbrengen, ook weer i.c.m. de Hydrating Essence. Voor een vette huid gebruik je in verhouding meer Hydrating Essence en hooguit 1-2 druppeltjes Nourishing Beauty Oil . Onthoud: LESS = MORE! De Nourishing Beauty Oil is zeer geconcentreerd en het is niet de bedoeling dat je met een glimmend gezicht rondloopt.

Kan ik m’n (oog)make-up ook verwijderen met de soothing cleansing oil?2022-10-26T12:36:30+02:00

Jazeker, de Soothing Cleansing Oil is mild genoeg om ook bij je ogen te gebruiken. Je kunt er zelfs waterproof mascara mee verwijderen. Masseer dan eerst de olie op je wimpers en laat het even intrekken. Gebruik je heel veel make-up, dan is het wellicht goed te ‘double cleansen’. Dus tweemaal reinigen. In principe is 1 keer reinigen (bij voorkeur ’s avonds ivm de ontspannende lavendel-geur) voldoende. Zo houd je de natuurlijke huidfunctie in tact. Mocht je vaker willen reinigen, dan mag dat natuurlijk, alleen is je Soothing Cleansing Oil dan wel sneller op ;-)

Help, ik krijg juist allemaal pukkeltjes van het gebruik. Hoort dat?2022-10-26T12:36:48+02:00

Geen paniek! Door het gebruik van nieuwe, en helemaal natuurlijke, producten kan je huid een reactie geven. Bijv. pukkeltjes. Dat kan op dezelfde plek zijn als je normaal krijgt, maar soms lijkt het zich te verplaatsen. Dit is een niet zo leuke, maar wel belangrijke en goede, (ontgiftings)reactie van je huid. Ik kan niet anders zeggen dan: hou vol! Het wordt écht beter. Je huid moet wennen aan de nieuwe ingrediënten en aan het feit dat ze zelf weer aan het werk wordt gezet. Bij de een duurt het een paar dagen, bij de ander een hele maandelijkse cyclus.

Wat doe ik met het katoenen doekje?2022-10-26T12:37:40+02:00

Ons biologische katoenen reinigingsdoekje gebruik je bij het 3 Step Beauty Ritual.

Je verwijdert hiermee alle make-up en vuil van de dag.

Eerst masseer je de Cleansing Oil in je gezicht, hierna leg je de warme doek erop en verwijder je zo al het vuil en make-up van je gezicht.

Dit herhaal je nog 1 of 2 keer met een uitgespoeld doekje, tot je gezicht helemaal schoon is.

Ook mascara kan met de Cleansing Oil en het doekje worden verwijderd. Je kunt een extra druppeltje Cleansing Oil rondom je ogen doen zo nodig.

Kan ik de Soothing Cleansing Oil met een watje of onder de douche verwijderen?2022-10-26T12:37:09+02:00

Het doekje (Cleansing Cloth) is echt where the magic happens. Olie kan niet met alleen water verwijderd worden. Een vette pan, die kun je ook niet met alleen water schoonmaken ;-) Iedere dag een schoon doekje is een echte MUST! In onze shop vind je extra Cleansing Cloths, zo hoef je niet meer mis te grijpen.

Ingrediënten 3 Step Beauty Ritual

Zit er een spf (zonnefilter) in het 3 Step Beauty Ritual?2022-10-26T12:33:54+02:00

Hoewel er van nature in sommige plantoliën een soort van zonnefilter zit, is het 3 Step Beauty Ritual niet gemaakt om je gezicht te beschermen tegen de zon. Als je een filter wilt gebruiken dan adviseer ik je om een aparte zonnecrème met een natuurlijk filter te kiezen zoals zinkoxide. Gebruik hiervoor onze Screen Sun Screen SPF20 voor drievoudige bescherming tegen UVA/UVB, Blue Light én luchtvervuiling.

LET OP: vermijd altijd producten met zonnefilters zoals Oxybenzone. Zeer schadelijk voor je gezondheid én onze zee en koralen!

Ik wil geen olie op mijn gezicht want dat verstopt de poriën2022-10-26T12:38:46+02:00

We vinden je echt niet oliedom hoor, want minerale olie kan je poriën wel degelijk verstoppen. En zelfs kokosolie kan voor veel vrouwen comodogeen werken en dus pukkeltjes veroorzaken. De mooie plantaardige oliën die wij hebben gekozen zijn non-comodogeen en verstoppen de huid niet.

Als je alle vuil en make-up goed wil verwijderen, moet je een olie gebruiken. Anders lost het vuil van de dag niet goed op. En hoe ouder je wordt, hoe minder lipiden (vetten) in je huid. Dus juist goed om ze met mooie oliën aan te vullen om je huid stralend en gezond te houden. Het zorgt er namelijk ook nog eens voor dat je huid vocht vasthoudt in de huid. :) En ook de Nourishing Beauty Oil bestaat uit een zeer geconcentreerde samenstelling van de beste natuurlijke oliën die je huid juist beschermen en voeden.

Algemene vragen

Waarom zijn de flesjes zo donker?2023-04-24T12:26:03+02:00

We hebben heel bewust voor deze donkere flesjes van miron glas gekozen. Omdat we geen meuk willen toevoegen zoals conserveringsmiddelen, beschermt het donkere glas de werkzame stoffen van het product.

Hoe weet ik hoeveel er nog in m’n flesje zit?2022-10-26T12:39:52+02:00

Ja, das een goeie. Het flesje is zo donker dat je niet kunt zien hoeveel er nog in zit. Maarrrrr… de zaklamp van je telefoon kun je aan de achterkant van het flesje houden en dan schuiven naar beneden tot je het randje olie of water ziet ‘golven’ (moet je wel je flesje een beetje heen en weer schudden).

Wat doe ik met de lege flesjes? Zonde om weg te gooien!2023-01-18T16:00:18+02:00

Ze zijn inderdaad bijna te mooi om in de glasbak te gooien. Maar dat is momenteel wel de beste oplossing om ze te recyclen. Helaas hebben we nog geen rendabele manier gevonden om ze zelf te recyclen. Er wordt aan gewerkt!

De geur van Loïs Lee is anders dan de vorige keer2022-10-26T12:41:37+02:00

Werken met natuurlijke, ongeraffineerde grondstoffen is geweldig. Maar het ‘nadeel’ is dat de geur (en kleur) per batch kan verschillen. Vergelijk het met een appel, die ruikt (en smaakt) de ene keer ook wat anders dan een andere keer, afhankelijk van bijv. de hoeveelheid zon die het heeft gehad. De formulering wijzigt niet en de werking blijft gewoon hetzelfde?

Zie dit filmpje dat ik maakte met onze lab-man Thomas.

Hoe lang doe je met een fullsize 3 Step Beauty Ritual?2022-10-26T12:39:31+02:00

Bij een gemiddeld gebruik doe je 3 maanden met een set. Er zijn ook vrouwen die er ca. 4 maanden mee doen

Hoe lang zijn mijn producten houdbaar?2022-12-08T15:23:53+02:00

Ongeopend zijn de producten een jaar houdbaar, geopend een half jaar. Met uitzondering van de Hydrating Essence. Deze is wat kwetsbaarder, gebruik deze binnen een half jaar als je hem hebt geopend.