Gua Sha BeautyStone

Keep it flowing

Deze bijzondere BeautyStone is al twee keer genomineerd voor de BeautyAwards, en niet zonder reden. De steen is gemaakt van jade en past perfect in je beautyritueel. Door over je gezicht te schrapen, bevorder je de microcirculatie in je gezicht waardoor je huid voeding krijgt van binnenuit. Hierdoor krijgt je huid extra voeding en zuurstof, wordt de collageenproductie gestimuleerd en worden afvalstoffen afgevoerd. Tegelijkertijd worden de werkstoffen van je outer SkinFood beter opgenomen en haal je er het maximale uit. Zo doe je er alles aan om het verouderingsproces op een natuurlijke manier te vertragen. Je huid wordt steviger en je krijgt een natuurlijke glow.

SkinTools

Lymfesysteem

De Gua Sha BeautyStone bevordert de werking van je lymfesysteem. Als je lymfesysteem niet optimaal werkt, kun je dit vaak terugzien in je gezicht. Er zijn dan nog teveel afvalstoffen in je huid aanwezig waardoor je wallen kunt krijgen, je huid minder stevig is en er bleek, grauw of puffy uitziet.

Je lymfestelsel zorgt er o.a. voor dat overtollig vocht en afvalstoffen uit je lichaam worden afgevoerd en het speelt een rol bij de afweer van infecties via witte bloedcellen.

Het lymfesysteem, vergelijkbaar met de bloedsomloop, heeft voor de ‘stroming’ van het lymfevocht geen pomp zoals het hart. Onder andere beweging (bijv. massage, wandelen en trampoline springen) zorgt ervoor dat het ‘vervuilde’ vocht naar de lymfeklieren stroomt zodat afvalstoffen uiteindelijk via nieren en darmen het lichaam verlaten.

Het lymfestelsel is verantwoordelijk voor een groot deel van de afweer in ons lichaam en is een essentieel onderdeel van je immuunsysteem. Wil je hier meer over weten? Wij hebben een blog gewijd aan het lymfesysteem (en wat je allemaal kunt doen/gebruiken om het te bevorderen). Hier lees je alles.

Review

“Ook al zo’n must have voor je gezicht. Even goed naar het filmpje kijken hoe de steen te gebruiken maar bij het dagelijks gebruiken weet je wat goed voelt en doet voor je huid. Na het aanbrengen van de cleansing oil gebruik ik de steen zoals aangegeven. Heerlijk om je huid een energy boost te geven en alle afvalstoffen te laten afvoeren zo voor het slapen gaan. Ook weer zo’n heerlijk produkt. Ik ben echt fan. Heb bijna alles al in huis van LoÏs Lee. “
Esther van der Lienden

Het ritueel

Het lijkt ingewikkeld, maar dat valt reuze mee. Na een aantal keer ben je een pro, beloofd. Je kunt de steen op verschillende manieren gebruiken.

1

1

Door met de zijkanten te schrapen over je gezicht (gebruik altijd een olie of moisturizer), stimuleer je de doorbloeding.

Schraap van binnen naar buiten en in een opwaartse beweging. Als laatste schraap je vanaf je oor naar beneden naar je sleutelbeen (lymfe).

2

2

Acupressuur: Je kunt ook de (beauty) acupressuur-punten stimuleren. Zet de steen met de ronde kant op de punten en draai 3 maal een halve slag.

3

3

Bij acne, rosacea en ontstekingen is voorzichtigheid geboden. Leg de steen dan plat op de huid. De koelte van de steen haalt de ‘hitte’ uit de huid. Ook heerlijk om over en onder vermoeide of dikke ogen te leggen

Review

“Iedere avond masseer ik de Magic Moon Serum met de Beauty Stone in. Dat doe ik vanaf Februari en ik heb het idee dat de lijntjes nu al zachter worden. En je huid wordt er zo mooi door.”
Gea Westrik

Instructievideo Guasha BeautyStone