DryBrushes

Brush it off

Drybrushen is het ‘droogborstelen’ van je lichaam en gezicht. Deze Ayurvedische methode stimuleert het afvoeren van overtollig lymfevocht + afvalstoffen. Het dagelijks borstelen van je lichaam stimuleert ook de bloedcirculatie waardoor je huid meer zuurstof opneemt. We hebben een borstel voor het gezicht en het lichaam gemaakt en zijn sindsdien niet meer te stoppen.

SkinTools

Review

“Ik gebruik de brushes allebei en het voelt als een weldaad voor je huid. De gezichtsborstel gebruik ik 1x in de week en zorgt ervoor dat de dode huidcellen verdwijnen. Hoe fijn toch om een vernieuwing op je gezicht te krijgen. De lichaamsborstel gebruik ik elke dag voor ik ga douchen. Een ware scrub maar dan wel een scrub die je elke dag mag doen om ook hier weer de afvalstoffen te laten afvoeren. Een alledaagse verwennerij voor mijn lichaam met alle produkten van Loïs Lee. Twijfel niet en haal ze gewoon in huis”
Esther van der Lienden

Hoe het werkt

Drybrushing heeft dus invloed op je lymfesysteem. Maar hoe werkt dat nou? Door te borstelen ondersteun je twee dingen; je immuunsysteem en je vochtafvoer.

Immuunsysteem

Je lymfesysteem is een groot systeem van kleine en grote vaten die zich overal in ons lichaam bevinden. In de vaatjes zit een kleurloze vloeistof: het lymfevocht. Het lymfevocht vervoert ook stoffen, net als je bloedvaten. Geen voedingsstoffen, maar juist afvalstoffen, kapotte lichaamscellen, ziekteverwekkers en andere indringers die niet welkom zijn in ons lichaam. De lymfe haalt deze op en maakt ze onschadelijk waarna ze worden afgevoerd. Het lymfesysteem is dus een heel belangrijke filter. Je kunt het zien als de reinigingsdienst van het lichaam.

Je lymfevaten zijn in staat wat grotere deeltjes op te nemen dan je bloedvaten. In je bloedbaan kunnen grotere en moeilijker te verwerken deeltjes niet komen, maar deze stoffen kunnen door lymfevaten wél worden opgenomen. En ze ruimen op wat er opgeruimd moet worden.
Dit onschadelijk maken gebeurt in o.a. de hals, liezen, rond het hart en de oksels. Daar zitten lymfeklieren en zij zijn de knooppunten waaruit de lymfevaten samen komen en waar weefselvocht met al die te verwerken stoffen doorheen gaat.

In onze lymfeklieren worden afvalstoffen en eventuele ziekteverwekkers gedood of onschadelijk gemaakt. Hierna worden ze overgedragen aan de bloedbaan, zodat de afvalstoffen via ontlasting/urine worden afgevoerd voordat ze schade aan kunnen richten.

Het onschadelijk maken van bacteriën en virussen gebeurt door de witte bloedcellen, lymfocyten, die in de lymfeklieren zitten.

SAMENGEVAT

Het lymfestelsel is dus verantwoordelijk voor een groot deel van de afweer in ons lichaam. Het is een essentieel onderdeel van je immuunsysteem!

Vochtafvoer

En dit is nog niet alles, want het lymfesysteem heeft een tweede functie. Het voert ook overtollig vocht af uit ons lichaam. Dit proces vindt plaats doordat lymfevocht door de vaten wordt voortgestuwd door een kleppensysteem in onze bloedsomloop. Deze kleppen zorgen ervoor dat lymfevocht niet terugstroomt maar verder wordt gestuwd.Deze voortstuwing gaat via ontspannende en samentrekkende bewegingen van de spieren van ons lichaam. Vandaar dat beweging dus ook zo belangrijk is voor ons.

En je gezicht?
Als je lymfesysteem niet optimaal werkt, kun je dit vaak terugzien in je gezicht. Er zijn dan teveel afvalstoffen nog in je huid aanwezig waardoor je wallen kunt krijgen, je huid minder stevig is en er bleek, grauw of puffy uitziet.

Wil je hier meer over weten? Wij hebben een hele pagina gewijd aan het lymfesysteem (en wat je allemaal kunt doen/gebruiken om het te bevorderen). Lees hier meer!

THE brushes

De huid van je gezicht en lichaam hebben een andere structuur. Kort samengevat, de huid op je lichaam kan wat meer hebben en de huid op je gezicht heeft (vaak) wat extra zorgvuldigheid nodig. Vandaar dat we twee brushes hebben die perfect zijn afgestemd op ieder deel van de huid.

BodyBrush

Hiermee breng je droogborstelen van je lichaam naar the next level. Gemaakt van duurzaam geolied beukenhout, fijne koperdraadjes en 100% natuurlijke haren. De koperen draadjes in de borstel geven energie aan je lichaam en helpen je huid te beschermen tegen vrije radicalen en invloeden van buitenaf. Dagelijks borstelen voor je onder de douche stapt geeft je een zijdezachte huid en een energieke start van de dag. Ons advies is dan ook; borstel in de ochtend, want anders lig je veel te energiek in je bed.

Some brush-benefits

  • Anti-cellulite
  • Stimuleert het natuurlijke ontgiftingsproces en verwijdert dode huidcellen
  • Geeft energie aan de huid

Let op: niet gebruiken als je allergisch bent voor koper of tin.

Instructievideo BodyBrush

Review

“Pure verwennerij! Tijd voor jezelf om helemaal weer “wakker” te worden, alles weer voelen stromen! Je bent daarna weer helemaal opgewekt! Gun het jezelf! Échte aanrader.”
Sasha

FaceBrush

De FaceBrush is een zacht droogborsteltje voor het gezicht, nek en decolleté.

Regelmatig gebruik van de FaceBrush helpt bij het verminderen van donkere kringen onder de ogen, verzacht fijne lijntjes en rimpeltjes en helpt ouderdomsvlekken verminderen. Het stimuleert het afvoeren van overtollig lymfevocht + afvalstoffen en de doorbloeding voor een gezonde, stralende huid. Je gebruikt het borsteltje op een schone en droge huid in de ochtend of avond.

  • Droogborstel voor het gezicht
  • Stimuleert de lymfedrainage en doorbloeding
  • Milde exfoliatie
  • Geschikt voor dagelijks gebruik

Review

“Vanmorgen voor het eerst gebruikt. Ik was zo moe toen ik wakker werd maar na het brushen was ik gewoon wakker! Het is echt een energizer. Mooie aanvulling aan mijn ochtend routine. Ben er blij mee. Ook mooie kwaliteit brush.”
Barbara

Instructievideo FaceBrush