Tips No Collagen Collagen Booster™2020-08-20T12:11:24+02:00

Meest gestelde vragen
No Collagen Collagen Booster™

De meest voorkomende vragen en antwoorden hebben wij op deze pagina onder elkaar gezet. Staat je vraag er niet tussen, stuur dan gerust een mail naar info@loislee.nl

Zit er collageen in de No Collagen Collagen Booster?2020-08-04T09:27:23+02:00

Wij gebruiken geen collageen in ons product. Ten eerste omdat het DIERLIJK is en wij het niet perse nodig vinden om dode dieren te gebruiken in schoonheidsproducten.

Ten tweede omdat collageeneiwitten of peptiden in de maag nog afgebroken moeten worden tot losse aminozuren (collageen bestaat uit 18 aminozuren). Collageen bestaat voor het grootste deel uit de 3 aminozuren Glycine, Proline en Hydroxyproline. En laten wij deze 3 belangrijkste aminozuren van plantaardige oorsprong nu in een direct opneembare (bioavailable) vorm in ons supplement hebben gestopt.

Hiernaast is het zo dat bij het innemen van (dierlijk) collageen in hoge doseringen je een teveel aan glutamine binnenkrijgt. Glutamine is essentieel voor je gezondheid, maar in te hoge doseringen (wat vaak het geval is bij suppletie van collageen) kan het door een ingewikkeld proces (omzetting naar glutamaat/GABA) excitotoxiciteit veroorzaken. Excitotoxiciteit betekent dat het hersencellen en zenuwen overstimuleert en kan resulteren in neurologische ontsteking en celdood. Dat is dus óók een reden dat wij GEEN collageen gebruiken. 

Wat voor ingrediënten zitten er nog meer in?2020-07-23T11:23:12+02:00

Bij de samenstelling van deze formule hebben we gekozen voor wetenschappelijk en klinisch geteste ingrediënten die hun werking voor de gezondheid in het algemeen en de huid hebben bewezen.

Het is een hoogwaardige formule, zoals je van Loïs Lee gewend bent, en we hebben geen concessies gedaan in doseringen of ingrediënten. We hebben heel bewust gekozen voor werkzame hoeveelheden en niet om voor marketingdoeleinden ingrediënten in het product te stoppen. Zo zit er in de dagdosering bijv. 40 mg van de gepatenteerde rijst-ceramiden in. Dit is de hoeveelheid die volgens onderzoek nodig is om de vochthuishouding in de huid te herstellen en te beschermen tegen de tekenen van huidveroudering.
Hyaluronzuur is ook een populair ingrediënt dat vaak gebruik wordt in supplementen. Helaas niet altijd in de geteste minimale hoeveelheid van 120 mg waardoor het er meer in zit voor de marketing. In onze No Collagen Collagen Booster zit 140 mg!
Voor een gedetailleerde uitleg over onze verdere ingrediënten kijk je hier.

Wat voor ingrediënten zitten er NIET in?2020-07-23T11:23:12+02:00

Wij kiezen dus niet voor dierlijke ingrediënten zoals Collageen. Daarbij maken wij ook geen gebruik van vulstoffen, antiklontermiddelen, conserveringsmiddelen, kleur- en geurstoffen, suiker, zoetstoffen en andere mogelijk schadelijke stoffen die er in zitten voor de functie van het supplement. Ons supplement is PureFill, dat betekent dat het bomvol zit met actieve stoffen.

Is dit het zoveelste huid of collageen supplement dat op de markt is?2020-07-23T11:23:11+02:00

Zoals je van Loïs Lee gewend bent zijn wij geen schapen die meelopen met de trends. En zoeken ook geen ‘bekende’ supplementenmaker op om het zoveelste collageensupplement of weer een nieuwe huid-haar- en nagel-gummiebeer op de markt te brengen. (Kijk maar goed; vaak zijn de ingrediënten van supplementen redelijk gelijk en hebben ze alleen een ander hip omhulsel).

De No Collagen Collagen Booster™ uit de inner beauty lijn van Loïs Lee Pure Skinfood, is met recht voeding voor je huid! Het is een krachtig beauty supplement dat is samengesteld om de huid van binnenuit te hydrateren, ontstekingsactiviteit in het lichaam te verminderen, de collageensynthese te stimuleren en huidbarrière te versterken zodat het de huid beschermt tegen vroegtijdige veroudering en de dagelijkse aanval van vrije radicalen.

Het is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking van bijna 2 jaar tussen Debbie van Loïs Lee en een team van deskundigen en experts op hun gebied. Zo hebben we niet alleen maar goede ingrediënten bij elkaar gegooid, maar ook gekeken naar hun werking in het lichaam bij hoge doseringen.

Zo blijkt namelijk dat bij het innemen van (dierlijk) collageen in hoge doseringen je een teveel aan glutamine binnenkrijgt. Glutamine is essentieel voor je gezondheid, maar in te hoge doseringen (wat vaak het geval is bij suppletie van collageen) kan het door een ingewikkeld proces (omzetting naar glutamaat/GABA) excitotoxiciteit veroorzaken. Excitotoxiciteit betekent dat het hersencellen en zenuwen overstimuleert en kan resulteren in neurologische ontsteking en celdood. Dat is dus óók een reden dat wij GEEN collageen gebruiken.