De kracht van olie

In deze blog vertellen we je alles over de kracht van olie.

Vaak zijn vrouwen bang om olie voor hun gezicht te gebruiken. Herkenbaar? Ze zijn bang dat ze daar júist een vette huid of pukkeltjes van krijgen.
Zonde, want een mooie olie (vol voedingstoffen zoals antioxidanten en goede vetten) zorgt er o.a. voor dat je huid gezond wordt en er stralend (dus niet ‘glimmend’) uit gaat zien.

In deze blog geven we jou 7 redenen waarom je júist olie wil gebruiken. 

#1 Olie brengt een vette huid in balans

Bij een vette huid kunnen onze Soothing Cleansing Oil en Nourishing Beauty Oil (van het The Basics) heel goed werken. In reguliere verzorgingsproducten zit vaak alcohol, wat je huid uitdroogt. ‘Dat is toch goed?’ zul je misschien denken, ‘dan is m’n huid minder vet’. Maar je huid denkt eigenlijk: ‘hee, het wordt hier wat droog, laat ik meer talg (huideigen vet) gaan aanmaken.’ Met als gevolg; een vicieuze cirkel. Wanneer je een goede olie aanbrengt op de huid, wordt de talgproductie gereguleerd (= in balans gebracht). Logisch verhaal toch?

#2 Olie houdt vocht binnen

Een droge huid is niet in staat om het vocht ‘binnen’ te houden. Onze Nourishing Beauty Oil met haar mooie plantoliën, zorgt ervoor dat dit wél gebeurt. Zonder je huid af te sluiten zoals een goedkope minerale olie (ingrediënt bij veel bekende merken en afkomstig van ruwe aardolie) doet.

#3 Olie dringt diep in de huid door

Oliën hebben het vermogen om in de huid door te dringen en zo essentiële voedingsstoffen af te leveren. Dit zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd, gevoed en beschermd blijft.

#4 Olie helpt je huid beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf

Ze vormen een natuurlijke beschermende barrière die helpt voorkomen dat vocht verdampt. Ook beschermt deze barrière de huid tegen schadelijke bacteriën en vuil. Wij gebruiken oliën die rijk zijn aan antioxidanten, zoals manketti- en camelia-olie (uit onze Screen Sun Screen), Deze antioxidanten helpen je huid te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen die vroegtijdige huidveroudering veroorzaken.

#5 Olie heeft een helende werking

Sommige oliën, zoals haverpit-olie (uit ons Moon Magic Serum) en lavendelolie (uit onze Soothing Cleansing Oil), staan bekend om hun ontstekingsremmende en kalmerende eigenschappen. Ze kunnen helpen bij het verzachten van huidproblemen zoals acne, eczeem en psoriasis.

#6 Olie reinigt de huid diep, maar mild

Oil Cleansing (reinigen met olie zoals onze Soothing Cleansing Oil) helpt om de natuurlijke pH waarde van je huid te behouden door je huid te reinigen zonder haar huideigen beschermende oliën te verwijderen. Olie lost vuil en make-up makkelijk op. Het is een milde, maar effectieve manier om je huid te reinigen zonder te schrobben of wrijven. Dit maakt het ook geschikt voor de gevoelige huid en het gebied rond de ogen.

#7 Olie heeft een positief effect op de elasticiteit en stevigheid van je huid

Oliën zoals avocado-olie (uit onze Soothing Cleansing Oil) en granaatappelolie (uit onze Nourishing Beauty Oil) bevatten vitamines en essentiële vetzuren die bijdragen aan de productie van collageen en elastine, waardoor je huid strakker en gladder aanvoelt. Goede oliën kunnen je huid dus voeden, beschermen en helpen herstellen.

Onze producten met olie

Je snapt nu waarom onze producten bomvol hoogwaardige plantoliën zitten. We just love them!

Onder het kopje ‘Outer Skinfood’ op onze website vind je de eigenschappen van alle oliën in de verschillende producten. Zo weet je precies wat ze voor jouw huid kunnen doen.

Of klik op de producten hieronder en lees welke oliën en andere ingrediënten ze bevatten (en waarom).

Soothing Cleansing en Nourishing Beauty Oil (scroll naar beneden voor alle ingrediënten)
Screen Sun Screen (scroll naar beneden voor alle ingrediënten)
Moon Magic Serum (scroll naar beneden voor alle ingrediënten)
Body Oil (onder kopje ingrediënten)
Lip + Cheek Balm (onder kopje ingrediënten)

Heb je nog een vraag of twijfel je ergens over?

Stuur dan meteen een berichtje naar support@loislee.nl. We helpen je graag verder zodat jij ook die mooie, stralende huid krijgt die je graag wilt. We geven je vrijblijvend advies, natuurlijk wel met een tikkeltje eigenzinnigheid ;-)

Heb een fijne dag!