Skincare voor de jonge huid

De afgelopen weken was er nogal wat onrust op het internet over een trend die van Amerika is overgevlogen naar Nederland. Namelijk: de hele uitgebreide skincare routine van jonge kinderen die niet alleen veel geld kost maar ook o.a. hun huid kan beschadigen. Wij willen je graag uitleggen wat er nou precies aan de hand is.

Skincare routine voor jongeren

Kinderen, ja echt jonge kinderen, beginnen steeds vroeger met het gebruiken van skincare.

Dit is op zich niet erg als je het mij vraagt. Ik begon zelf toen ik 11 was, maar het ligt er zeker wel aan wat voor producten je gebruikt.

Sinds een aantal maanden is het super populair om via TikTok je skincare routine te delen. Deze bestaat bij veel mensen uit ontzettend veel stappen, soms wel 10! Hoewel dit eerder onder de oudere tiktokkers speelde is dit nu overgeslagen naar een jongere generatie.

Tuurlijk zien al deze producten er superleuk uit en snappen wij helemaal dat het leuk is om van alles op je huid te smeren, maar weten deze kinderen daadwerkelijk wat deze producten met hun huid doen?

10 stappen routine?!

In de routines van de kinderen op TikTok worden ontzettend veel verschillende producten gebruikt, die eigenlijk gemaakt zijn voor de oudere huid en de aantallen producten die worden gebruikt zijn totaal overbodig. In deze producten zitten veel verschillende ingrediënten, die meer schade dan goeds brengen…

Er zitten vaak agressieve en exfoliërende ingrediënten in. Dit wil je niet!! Deze beschadigen je huidbarrière, de beschermende laag van je huid. Dat zie je misschien niet meteen, maar het is ook mogelijk dat je hier over een paar jaar last van krijgt omdat je je huid zo hebt beschadigd met té agressieve ingrediënten.

Daar komen nog hormoonverstorende stoffen bij, zoals bijvoorbeeld (synthetisch) parfum in producten. De stofjes kunnen op allerlei verschillende manieren invloed hebben op je lichaam. Zeker niet iets waar je mee wilt dealen op zo’n jonge leeftijd wanneer de hormonen al door je lichaam gieren.

Retinol is geen goed idee

Daarnaast zijn er veel kinderen die al heel vroeg beginnen met het smeren van anti-aging producten, denk hierbij aan producten met retinol dat o.a. helpt rimpeltjes te verminderen (maar ook de huid dunner maakt!).

Nu zijn wij sowieso geen fan van retinol, en al helemaal niet voor tieners. Bovendien hoeven tieners natuurlijk helemaal geen ‘anti-aging’ producten te gebruiken. Ook omdat de actieve ingrediënten in die producten helemaal niet gemaakt zijn voor de jonge huid.

Zoals ik al eerder zei kan het op zich geen kwaad om jong te beginnen met skincare, mits het veilige, milde en niet schadelijke ingrediënten bevat. Helemaal als je last van onzuiverheden of pukkeltjes hebt en/of make-up draagt. Maar het hoeft echt geen routine van 10 stappen te zijn.

Back to basics

Bij Youthly geloven we in Back to Basics met ingrediënten die speciaal geselecteerd zijn voor de jongere huid. Reinigen, hydrateren en voeden zijn de belangrijkste 3 stappen van je skincare routine.

Reinigen is een hele belangrijk stap. Al helemaal als je make-up draagt. Doe je dit niet? Dan kan dit resulteren in een onrustige, onzuivere huid. Na het reinigen is het belangrijk om je huid te verzorgen. Dit doen we door het hydrateren en voeden van de huid.

Meer dan dit heb je echt niet nodig! De Try Out Kit van Youthly bevat een een reiniging (Cleansing Balm), voeding (Face Oil) en hydratatie (Hydrating Mist), speciaal afgestemd op de behoeften van de jongere huid. Je kunt de producten 2-3 weken ervaren!

The Basics Try Out Kit

Heb je nog een vraag of twijfel je ergens over?

We begrijpen dat je misschien een vraag hebt over onze producten of jouw huid. Stuur gerust een berichtje naar support@loislee.nl. We helpen je graag verder zodat jij ook die mooie, stralende huid krijgt die je graag wilt. We geven je vrijblijvend advies, natuurlijk wel met een tikkeltje eigenzinnigheid ;-)

Heb een fijne dag!