bakuchiol retinol

 

Wij leven in een maatschappij waar we vooral op korte termijn resultaat willen als het gaat om onze huid: een ‘blozende’, glanzende huid graag. Die overigens vaak verre van gezond is, maar vaak juist ‘blozend rood’ van inflammatie (ontstoken)

Bij Loïs Lee kiezen we niet voor quick-fixes. Een mooie en gezonde huid krijg je door een holistische benadering: niet alleen wat je er aan de buitenkant op smeert, ook de binnenkant telt. Denk aan je voeding, je darmgezondheid, je hormonen, je slaap, stresslevel, hydratatie, lever-functie, wel of niet roken en alcohol drinken, mindset etc. 

In de rubriek ‘Geen Fan Van…’ meer uitleg waarom wij ervoor kiezen om bepaalde ingrediënten, producten of procedures juist niet te gebruiken of aan te bevelen. 

RETINOL

Retinol is een vorm van Vitamine A en de Holy Grail op het gebied van ‘anti-aging’: het vermindert fijne lijntjes en rimpeltjes, pigmentvlekken en gaat acne tegen. 
Veel vrouwen weten inmiddels van dit ‘huidverjongende’ goedje en de retinol-serums of zelf Vitamine A-zuur (tretinoïne creme) op dokters recept zijn niet aan te slepen. 

Maar….. er is een reden dat je dergelijke producten alleen maar ‘s nachts mag gebruiken en de Vitamine A-zuur creme van de dokter moet opbouwen. 

Het is niet goed voor je huid.

Je huid wordt namelijk dunner, gevoeliger en fotosensitiever en dus (duh) ‘egaler en gladder’ (op korte termijn)!  De kans op irritatie, roodheid en inflammatie is zeer groot. Wat juist weer negatieve gevolgen kan hebben voor je huid (denk acne, onzuiverheden, rosacea, eczeem,  en ja…vroegtijdige huidveroudering) omdat de huidbarrière niet in tact is.

Ja, de diepere huidlaag wordt dikker door de aanmaak van collageen, maar Retinol verzwakt de buitenste huidlaag (je huidbarrière). Voor een mooie en gezonde huid op lange termijn is een gezonde huidbarrière, de juiste pH (zuurmantel) en een goede balans van micro-organismen (huidflora) super belangrijk.

Wat gebruiken wij als alternatief voor Retinol?

Wij gebruiken Bakuchiol, het natuurlijke en veilige alternatief voor Retinol. Bakuchiol komt van de Indiase babchi-zaden en wordt al eeuwenlang gebruikt in de Ayurveda voor o.a. huidaandoeningen. Behalve de werking op de huid is het totaal niet te vergelijken met Retinol (qua moleculaire structuur bijv.).

Uit klinisch onderzoek is gebleken dat Bakuchiol dezelfde resultaten (vermindering fijne lijntjes en rimpels, pigmentatie en acne) geeft als Retinol, maar dan zonder de bijwerkingen. Het heeft geen negatief effect op de huidbarrière en maakt de huid niet dunner en gevoeliger.

In welk Loïs Lee product:
Moon Magic Serum