Dit doet blauw licht met jouw huid en slaapcyclus!

We brengen steeds meer tijd door achter onze beeldschermen: telefoons, computers, tablets en televisies. Deze schermen stralen blauw licht uit. Lees hier waarom jij je tegen dit licht wilt beschermen.

Digital aging

Onderzoeken laten zien dat blootstelling aan blauw licht, ook wel bekend als HEV-licht (High Energy Visible light), de huid vroegtijdig kan verouderen. En omdat we steeds meer tijd doorbrengen achter onze beeldschermen, is digital aging helaas echt een begrip geworden.

Hoe kan het dat blauw licht bijdraagt aan veroudering?
Blauw licht straling dringt dieper door dan UV-straling, namelijk in de huidlaag waar elastine en collageen aangemaakt worden. O no! Dit komt omdat blauw licht de vorming van vrije radicalen in de huid stimuleert. Gevolgen hiervan; een drogere huid + het kan vrije radicalen in de huid veroorzaken, waardoor vroegtijdige huidveroudering meer kans krijgt.

Om je huid te beschermen tegen blauw licht, heeft Loïs Lee een unieke olie, die ook helpt beschermen tegen luchtvervuiling en UV-straling.

Zo bescherm jij jezelf tegen blauw licht!

Omdat wij het belangrijk vinden dat jij je huid helpt beschermen tegen de invloeden van blauw licht, hier een aantal van onze favoriete tips, die we hieronder nog verder toelichten:

  1. Help je huid beschermen tegen de effecten van blauw licht.
  2. Bescherm je huid tegen blauw licht met antioxidanten.
  3. Beperk je schermtijd, lees wat vaker een boek ;-)
  4. Gebruik een Blue Light Filtering Glasses. Tip: Wij hebben ‘m in zwart en bruin!

Gooi Screen Sun Screen in de strijd!

Screen Sun Screen helpt beschermen tegen het blauwe licht van schermen. Deze unieke emulsie zit boordevol actieve ingrediënten met vitaminen, antioxidanten en goede vetten.

Waarom antioxidanten?
Met name als we het hebben over blauw licht zijn antioxidanten een belangrijke factor. Antioxidanten helpen je huid te beschermen tegen vrije radicalen die worden veroorzaakt door blootstelling aan beeldschermen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die in ongunstige gevallen schade kunnen geven aan cellen en weefsels. En dat wil je niet!

Naast het smeren van Screen Sun Screen tegen blauw licht, kun je ook extra letten op voeding die rijk is aan antioxidanten: zoals cacao, blauwe bessen, wortels en boerenkool.

Blauw licht en je slaap

Even een gewetensvraag: Hoe vaak kijk jij ‘s avonds nog op je telefoon, zit je toch nog achter je computer of kijk je tv voordat je naar bed gaat? Eigenlijk weten we allemaal dat het beter is om ‘s avonds de schermen even weg te laten. Het blauwe licht van deze schermen kan namelijk een negatief effect hebben op je slaapcyclus.

Hoe werkt dit?
Blauw licht in de avond onderdrukt de aanmaak van melatonine. Dit is het hormoon dat je lichaam in de avond aanmaakt zodat je wilt gaan slapen. Het vertelt je lichaam dat het tijd is om te gaan slapen. Je kunt je dus wel voorstellen, dat als de aanmaak hiervan verstoord wordt, dat dit ook je slaapritme verstoort.

Om je natuurlijke slaapritme te ondersteunen is het slim om in de avond blauw licht zoveel mogelijk te beperken. Want een goede slaap zorgt er uiteindelijk ook weer voor dat je huid er gezond en stralend uitziet. Wil je je slaapritme ondersteunen? Check dan onze blauw licht filter bril. Een blauw licht bril helpt bij vermoeide en droge ogen door computergebruik en geeft bescherming tegen de schadelijke invloed van blauw licht op je slaapritme.

Ook Moon Magic Serum helpt!

Ons Moon Magic Serum bevat antioxidanten die vrije radicalen neutraliseren, die dus de schade in je huid kunnen veroorzaken. Bovendien ruikt deze olie heerlijk en is het een fijne toevoeging aan je avondritueel om met een goed verzorgde huid de nacht in te gaan.

Blue Light E-book

Vind je het leuk om nog meer te lezen over blauw licht en het effect op je huid? Lees dan ons e-book. Je download ‘m hieronder.

In dit e-book delen we tips om jezelf en je huid te beschermen tegen de schadelijke invloeden van blauw licht. Hiernaast lees je hoe je voor optimale ontspanning en nachtrust kunt zorgen zodat je goed in je vel zit en je huid dit uitstraalt!

En let op: er zit een leuk cadeautje in het e-book dat je niet wil missen :-)

Heb je nog een vraag of twijfel je ergens over?

We begrijpen dat je misschien een vraag hebt over onze producten of jouw huid. Stuur gerust een berichtje naar support@loislee.nl. We helpen je graag verder zodat jij ook die mooie, stralende huid krijgt die je graag wilt. We geven je vrijblijvend advies, natuurlijk wel met een tikkeltje eigenzinnigheid ;-)

Heb een fijne dag!