De favorieten Youthly ingrediënten van Loïs

Onze producten zijn super goed voor de huid omdat we werken met 100% natuurlijke ingrediënten en geen zooi in onze producten stoppen, zoals synthetische parfum of vulstoffen die je hormonen verstoren. Maar dat niet alleen! De ingrediënten in onze producten zijn namelijk zorgvuldig uitgezocht voor de jongere huid, zodat ze ook daadwerkelijk wat kunnen betekenen voor de specifieke behoefte van jongeren die onze producten gebruiken. In deze blog vertel ik je over mijn favoriete ingrediënt in elk product en wat deze precies voor je huid kan betekenen.

Olie

Cleansing Balm

Mijn favoriete ingrediënt in de Cleansing Balm is de Castorolie, ook wel ‘wonderolie’ genoemd. Deze olie staat er namelijk bekend om dat ‘ie’ super helend en reinigend is. Het reinigende onderdeel van deze olie is natuurlijk ook de reden dat we ‘m hebben verwerkt in ons reinigingsproduct. De olie maakt je huid grondig schoon en heeft daarnaast nog heel veel andere voordelen voor je huid, die ga ik je nu vertellen.

Als je last hebt van acne zal dit vooral komen door slechte bacteriën die in je huid terecht zijn gekomen. Deze zorgen er namelijk voor dat je poriën verstopt raken en dit kan dus resulteren in acne (of andere onzuiverheden). Castorolie heeft een antibacteriële werking en is dus goed bij het bestrijden van deze slechte bacteriën. Deze onzuiverheden zijn eigenlijk allemaal kleine ontstekingen van je huid. Naast dat deze olie dus antibacterieel is, heeft de olie ook een ontstekingsremmende werking

Daarnaast zit Castor olie bomvol gezonde vetzuren. Jouw huid bestaat uit vetzuren en vocht, deze olie helpt dus bij het natuurlijke proces van je huid en vult de vetzuren weer aan. Als laatste is de Castor olie een humectant, dit betekent dat de olie vocht aantrekt. Dit zorgt ervoor dat je huid geen vocht verliest en dat je huid dus lekker gehydrateerd is. 

Hydrating Mist

In de Hydrating Mist is mijn favoriete ingrediënt komkommerwater. Komkommer bestaat namelijk voor 95% uit water en is dus super hydraterend. Dit geldt niet alleen voor de binnenkant van je lichaam, maar ook voor je huid. 

Het eten van komkommer en het drinken van dit water is super goed om je huid van binnenuit te hydrateren, maar ook het smeren hiervan (of in ons geval sprayen ;-)).

Daarnaast is komkommerwater goed om je huid te kalmeren en te verkoelen. Hierbij kan je denken aan het kalmeren van bepaalde ontstekingen van de huid, maar bijvoorbeeld ook een verbrande huid. je lichaam gieren.

Komkommer
Calendula olie

Face Oil

Mijn favoriete ingrediënt uitkiezen voor de Face Oil was nogal moeilijk, want er zitten zoveel mooie ingrediënten in (maar liefst 13!). Toch heb ik gekozen voor Calendula olie, dit is een super mooie olie met heel veel voordelen voor de huid en vooral de tienerhuid. 

Deze olie beschermt de cellen in je huid, hierdoor zal je huid over het algemeen al gezonder zijn en het vermindert de kans van irritaties in de huid. Zoals al eerder vermeld in deze blog zijn alle onzuiverheden op je huid eigenlijk kleine ontstekingen, ook deze olie werkt weer ontstekingsremmend. Daarnaast is het een verzachtende olie en bevat deze calendula olie deeltjes die ervoor kunnen zorgen dat je huid sneller herstelt van irritaties en onzuiverheden. Het is een hydraterend ingrediënt en het houdt de huid stevig en sterk. 

Bonus: Algjes

Er zitten in onze Face Oil ook hele bijzondere ingrediënten, namelijk algjes. Naast dat deze voordelen voor je huid hebben zoals het vechten tegen ontstekingen, de huid kalmeren en een droge huid herstellen, is de grootste reden dat we deze algjes hebben toegevoegd aan het product omdat ze je huid beschermen tegen schadelijk HEV-licht. Denk hierbij aan het blauwe licht van je telefoon, laptop, etc. en kunstverlichting (LED-verlichting). Wij vonden dat vooral de tienerhuid dit wel kon gebruiken. ;-)

Al onze ingrediënten zijn hier te vinden. Ook hebben we per ingrediënt uitgelegd wat ze voor je huid doen.

The Basics Try Out Kit

Heb je nog een vraag of twijfel je ergens over?

We begrijpen dat je misschien een vraag hebt over onze producten of jouw huid. Stuur gerust een berichtje naar support@loislee.nl. We helpen je graag verder zodat jij ook die mooie, stralende huid krijgt die je graag wilt. We geven je vrijblijvend advies, natuurlijk wel met een tikkeltje eigenzinnigheid ;-)

Heb een fijne dag!