Tongschrapen

In deze blog vertellen we je alles over de voordelen van tongschrapen. Ontdek hoe tongschrapen, een Ayurvedisch Daily Detox ritueel, veel gezondheidsvoordelen heeft en goed voor je huid is. Maak het jouw eigen ritueel en ervaar het zelf.

bodybrush, roller, tongschraper

Start je dag met tongschrapen

Schraap je tong direct nadat je opgestaan bent. Nog vóór je je eerste glas water neemt.

Tongschrapen is wellicht geen alledaags ochtendritueel voor velen, maar in de Ayurvedische gezondheidsleer is het een essentieel onderdeel van je dagelijkse routine. Het is een eenvoudige, maar zeer effectieve manier om je gezondheid en je huid te verbeteren.

Gedurende de nacht verzamelen zich allerlei bacteriën op je tong. Deze wil je absoluut niet opdrinken en verder je lichaam in krijgen. Door elke ochtend zachtjes je tong schoon te schrapen, zorg je voor een gezonde mondflora en een super fris gevoel. En geloof ons, eenmaal begonnen met tongschrapen wil je niet meer zonder.

In de avond kun je het ritueel herhalen, om zo je dag fris af te sluiten en je lichaam klaar te maken voor een goede nachtrust.

Tongschrapen met de Loïs Lee TongueCleaner biedt tal van voordelen

Ten eerste zorgt het voor een fris gevoel en een frisse adem. Niets is zo onaangenaam als een slechte adem door achtergebleven bacteriën op je tong.

Daarnaast draagt tongschrapen bij aan een goede mondhygiëne en bestrijdt het bacteriegroei. Dit kan tandbederf en tandvleesproblemen voorkomen.

Een ander belangrijk voordeel is de verbetering van je smaakpapillen. Door je tong te reinigen van achtergebleven voedselresten en bacteriën, kunnen je smaakpapillen beter hun werk doen. Dit resulteert in een meer intense smaakbeleving.

Tongschrapen heeft ook positieve effecten op je immuunsysteem en spijsvertering. Door de bacteriën op je tong te verwijderen, voorkom je dat ze in je maag en darmen terechtkomen. Dit draagt bij aan een betere spijsvertering en een sterker immuunsysteem.

Tongschraper mondritueel
tong schraper

En last but not least, je huid!

Een gezond lichaam reflecteert in een gezonde huid. Door de dagelijkse detox van je tong, help je je lichaam en je huid gezond te blijven. Dat maakt dat we bij Loïs Lee een TongueCleaner in ons assortiment hebben. Bij Loïs Lee kijken wij naar het holistische plaatje en we kijken dus niet alleen maar naar wat we smeren, maar naar alles wat bijdraagt aan een mooie huid en een goede gezondheid!

Dus, voor een frisse adem, een betere mondhygiëne, verbeterde smaakbeleving, versterkt immuunsysteem, betere spijsvertering en een stralende huid, start je dag met het Ayurvedische Daily Detox ritueel van Loïs Lee. Met de TongueCleaner zorg je op een eenvoudige en effectieve manier voor je algehele gezondheid en huid

Wat is het verschil tussen een koperen tongschraper en een plastic tongschraper?

Een koperen tongschraper heeft een antibacteriële werking, iets wat je niet van plastic kan zeggen ;-)  Bovendien is koper milieuvriendelijker dan plastic. En plastic bevat vaak chemische stoffen die kunnen vrijkomen en in ons lichaam terecht kunnen komen. Dit kan ons hormoonhuishouden verstoren. Dat is waarom wij voor een koperen tongschraper kiezen!

Extra tip: We horen vaak dat mensen wat terughoudend zijn om de tong te schrapen, omdat ze snel moeten kokhalzen. Heb jij dat ook? Dan hebben we een tip voor je: Begin voorzichtig…

tongue cleaner

Heb je nog een vraag of twijfel je ergens over?

Stuur dan meteen een berichtje naar support@loislee.nl. We helpen je graag verder zodat jij ook die mooie, stralende huid krijgt die je graag wilt. We geven je vrijblijvend advies, natuurlijk wel met een tikkeltje eigenzinnigheid ;)

Heb een fijne dag!