Geen standaard skincare merk

Zoals jij misschien al weet; wij zijn geen standaard skincare merk. Bij de keuze van ieder van onze producten zijn we toch altijd een tikkeltje eigenzinnig. Het is niet zo dat we het bewust per se anders willen doen dan de meeste merken, we hebben gewoon echt vaak een andere visie. Ben jij benieuwd wat er zo eigenzinnig is aan Loïs Lee en wat jij daaraan hebt? Debbie vertelt het in de volgende video. En je vindt hier 5 redenen waarom Loïs Lee eigenzinnig is.

facial drybrush

#1 Geen scrubs, peelings of exfoliants in ons assortiment!

Door te scrubben haal je de dode huidcellen weg en komen de nog niet rijpe ‘jongere’ cellen bloot te liggen. Dode huidcellen hebben echter een belangrijke functie, ze bevatten bijv. NMF’s (natuurlijke moisturizing factoren) en zijn pas écht dood op het moment dat ze los laten en op de grond dwarrelen. ⁠Een gezonde huid heeft een natuurlijk exfoliatie proces en geen extra (agressieve) scrub nodig. Veel mensen boenen ook nog eens veel te hard. Je huid kan hierdoor vatbaarder worden voor verschillende huid-uitdagingen als acne, rosacea enz.

Als je toch zo nu en dan je huid een handje wilt helpen de echte dode cellen los te maken en je lymfesysteem wilt stimuleren, adviseren wij je om je zachtjes te borstelen met een droogborsteltje. De zachte borstelharen verwijderen op een milde manier de dode huidcellen. Ook stimuleert het de lymfedrainage (afvoeren van overtollig lymfevocht) en de doorbloeding, het heeft dus meerder functies. Borstel bij voorkeur in de avond, zodat de huid tijdens de nacht kan herstellen.⁠ Een mooie glow is het resultaat.

#2 Geen Retinol in ons nachtserum!

Retinol is een vorm van Vitamine A en de Holy Grail op het gebied van ‘anti-aging’: het vermindert fijne lijntjes en rimpeltjes, pigmentvlekken en gaat acne tegen. Veel vrouwen weten inmiddels van dit ‘huidverjongende’ goedje en de retinol-serums of zelfs Vitamine A-zuur (tretinoïne creme) op dokters recept zijn niet aan te slepen. Maar….. er is een reden dat je dergelijke producten alleen ‘s nachts mag gebruiken en de crème van de dokter moet opbouwen. Het is niet goed voor je huid.

Je huid wordt dunner, gevoeliger en fotosensitiever en dus ‘egaler en gladder’ (op korte termijn). De kans op irritatie, roodheid en inflammatie is zeer groot. Wat juist weer negatieve gevolgen kan hebben voor je huid (denk acne, onzuiverheden, rosacea, eczeem, en ja…vroegtijdige huidveroudering) omdat de huidbarrière niet in tact is.

Ja, de diepere huidlaag wordt dikker door de aanmaak van collageen, maar Retinol verzwakt de buitenste huidlaag (je huidbarrière). Voor een mooie en gezonde huid op lange termijn is een gezonde huidbarrière, de juiste pH (zuurmantel) en een goede balans van micro-organismen (huidflora) super belangrijk.

retinol vrij vitamine a serum

Wat gebruiken wij als alternatief voor Retinol?

Wij gebruiken Bakuchiol, het natuurlijke en veilige alternatief voor Retinol. Bakuchiol komt van de Indiase babchi-zaden en wordt al eeuwenlang gebruikt in de Ayurveda voor o.a. huidaandoeningen. Behalve de werking op de huid is het totaal niet te vergelijken met Retinol (qua moleculaire structuur bijv.). Uit klinisch onderzoek is gebleken dat Bakuchiol dezelfde resultaten (vermindering fijne lijntjes en rimpels, pigmentatie en acne) geeft als Retinol, maar dan zonder de bijwerkingen en zonder negatief effect op de huidbarrière.

#3 Ons ‘collageen’ supplement bevat GEEN collageen!

Ten eerste omdat het DIERLIJK is en wij het niet nodig vinden om dode dieren te gebruiken om in een potje te stoppen. Ten tweede omdat collageeneiwitten of peptiden in de maag nog afgebroken moeten worden tot losse aminozuren (collageen bestaat uit 18 aminozuren). Collageen bestaat voor het grootste deel uit de 3 aminozuren Glycine, Proline en Hydroxyproline. En laten wij deze 3 belangrijkste aminozuren van plantaardige oorsprong nu in een direct opneembare (bioavailable) vorm in ons supplement hebben gestopt.⁠

Daarnaast is het zo dat bij het innemen van (dierlijk) collageen in hoge doseringen je een teveel aan glutamine binnenkrijgt. Glutamine is essentieel voor je gezondheid, maar in te hoge doseringen (wat vaak het geval is bij suppletie van collageen) kan het door een ingewikkeld proces (omzetting naar glutamaat/GABA) excitotoxiciteit veroorzaken. Excitotoxiciteit betekent dat het hersencellen en zenuwen overstimuleert en kan resulteren in neurologische ontsteking en celdood.

Ten derde omdat het verlies van collageen niet het enige teken van (huid)veroudering is. De veroudering gaat met meerdere factoren gepaard zoals verminderde hydratatie en hogere ontstekingsactiviteit. ⁠Ons supplement is PureFill, dat betekent dat het alleen maar bomvol zit met actieve stoffen die samen de verschillende factoren van (vroegtijdige) huidveroudering helpen verminderen. ⁠

#4 Geen ‘standaard’ dag- en nachtcrème!

Een gewone crème bestaat altijd uit water en olie. Maar om water en olie te mengen zijn emulgatoren nodig en om dit mengsel goed te houden zijn er veel conserveermiddelen nodig. Deze stoffen voeden de huid niet en kunnen schadelijk voor de gezondheid (bijv. huid en hormoonhuishouding) zijn.

Door de olie en het waterdeel te scheiden, dus twee aparte producten te bieden, bevat Loïs Lee enkel actieve ingrediënten die boordevol vitaminen, antioxidanten en goede vetten voor de huid zitten. Er wordt zelfs geen ‘gewoon water’ gebruikt, maar bloesemwaters die ook vol werkzame stoffen zitten en perfect zijn voor de, ietwat mild zure, pH van onze huid. Bovendien is het hierdoor helemaal op jouw huid af te stemmen. Wat heeft je huid nodig? Vocht? Extra voeding? Jij bepaalt. Voor jouw belangrijke dagelijkse me-time moment, creëer je ‘s ochtends en ‘s avonds je eigen beautyritueel. Het resultaat? Een gezonde huid met een prachtige natural glow.

screen sun screen zonneolie

#5 Geen ‘standaard’ zonproduct!

Loïs Lee heeft géén ‘standaard’ zonproduct! Bij de ontwikkeling van ons ‘zonproduct’ kwam Debbie er steeds meer achter hoeveel schade blauw licht aan je huid kan brengen. Alles in haar riep: JA hier moeten we ook iets mee doen! Want we doen er alles aan een zo mooi mogelijke huid te krijgen en te houden. Op een zo holistisch mogelijke manier. En schade door blauw licht is absoluut nog onderbelicht. Het voelt als onderdeel van onze missie vrouwen hiervan bewust te maken. Want blootstelling aan teveel blauw licht kan je huid vroegtijdig verouderen.

Blauw licht dringt door tot de huidlaag waarin elastine en collageen wordt aangemaakt. En dit kan dus nadelige gevolgen hebben. Denk aan vroegtijdige huidveroudering zoals: rimpels, pigmentatie en een verzwakte huidbarrière. En dat kan weer leiden tot een gevoelige en rode huid met onzuiverheden.
Met Screen Sun Screen help je je huid dus niet alleen te beschermen tegen UV-straling (zoals standaard zonproducten). Het helpt óók tegen (lucht)vervuiling en blauw licht. We geven je alles voor een goed beschermde huid achter de computer, maar ook voor in de zon op vakantie!

Heb je nog een vraag of twijfel je ergens over?

We begrijpen dat je misschien een vraag hebt over onze producten of jouw huid. Stuur gerust een berichtje naar support@loislee.nl. We helpen je graag verder zodat jij ook die mooie, stralende huid krijgt die je graag wilt. We geven je vrijblijvend advies, natuurlijk wel met een tikkeltje eigenzinnigheid ;)

Heb een fijne dag!