Help, ik krijg pukkeltjes door de producten!

Herken je dit misschien? Je bent met onze Skinfood begonnen en krijgt meer pukkeltjes en/of onzuiverheden. Je bent geneigd om alles de prullenbak in te smijten. Maar… we blijven het herhalen, het kan zijn dat je huid moet wennen aan onze natuurlijke Skinfood. We begrijpen ook dat je er niet blij van wordt als je acne bijvoorbeeld verergert aan het begin van het gebruik. Maar eigenlijk is dat juist tijd voor een feestje. Je huid is bezig met een grondige opruimactie!

Purging, what?!

Er is zelfs een naam voor bovenstaande en dat is ‘purging’, ook wel huidzuivering. De natuurlijke huidbarrière van je gezicht worden telkens aangevallen door allerlei factoren van buitenaf, zoals schadelijke ingrediënten, luchtvervuiling of blauw licht. Van binnenuit kan stress je huidbarrière zwakker maken. Daarom zeggen wij ook altijd houd je natuurlijke huidbarrière in tact, deze beschermt je tegen de dagelijkse aanvallen die jouw beschermmuurtje te verduren krijgt. Door je huid met goede en zuivere producten te reinigen en verzorgen help je je huidbarrière beschermen. Dit is een tegenaanval op de schade-aanbrengers en hierdoor gaat je huid steeds sterker (gezonder) worden. Kijk daarom dus ook uit met heftige scrubs en peelings.

Even terug naar dat ‘purging’ dus. Je gebruikt ons The Basics even en merkt dat je wat meer pukkeltjes en onzuiverheden krijgt. Nu ben je geneigd direct te stoppen want dit hadden we je niet beloofd… Maar zet echt even door. Het is namelijk een goed teken dat je huid zo reageert, onze producten
werken goed, want ze maken je huid schoon van wat er blijkbaar nog allemaal zat. Vaak zijn poriën verstopt geraakt door verkeerde producten of door alleen water te gebruiken, alles komt nu dus keihard naar boven, het wil eruit. Yessss! Dit ‘purging’ proces kan in sommige gevallen wel 1 tot 2 maanden duren. Je huidconditie zal hierna sterker en beter worden. Als je jezelf door deze lastige periode weet te slaan staat er een gezonde huid met een mooie natural GLOW op je te wachten.

Overgevoelig voor de producten?

Let wel even op, het kan namelijk wel zo zijn dat je overgevoelig bent voor één van de ingrediënten. Ja, ook al zijn ze natuurlijk (je hebt vast wel eens gehoord dat iemand allergisch is voor bijv. aardbeien; ook heel natuurlijk en gezond). Overgevoeligheid merk je dan vaak doordat je puistjes op plekken krijgt waar je ze normaal nooit had. Of je krijgt rode uitslag, dit duidt vaak op een reactie op een van de ingrediënten. Staak dan het gebruik tot je huid rustig is en ga het weer langzaam opbouwen (dus de producten een voor een weer introduceren met een paar dagen er tussen) zodat je kunt achterhalen of het door een van de producten komt en door welke.

Belangrijk is ook dat je ons The Basics goed gebruikt, kijk dus naar onze video’s en lees de gebruiksaanwijzing goed. De volgende dingen wil je vermijden (helaas komen we ze nog best vaak tegen):

  1. Te vaak reinigen: eenmaal per dag in de avond is voldoende. Zo ben je weer lief voor je huidbarrière.
  2. Reinig je huid door de Cleansing Oil en al het vuil eraf te vegen met onze warme doek. De doek alleen maar op je huid leggen is niet voldoende (uhh ja dit is een waargebeurd verhaal).
  3. Te weinig hydrateren: een droge of gevoelige huid heeft vaak ook meer vocht nodig dan olie, dit weet niet iedereen.
  4. Teveel Beauty Oil of Moon Magic Serum gebruiken. Het zijn zeer potente oliën, van de Beauty Oil heb je voldoende als je één of twee pompjes pakt en Moon Magic mag je ook spaarzaam gebruiken (een paar druppeltjes). Vaak is less toch echt more.

Ik heb na 2/3 maanden nog steeds pukkeltjes!

Dat is natuurlijk vervelend! Het kan zijn dat jouw huid nog steeds bezig is met het zuiveren (purging), maar het kan ook voortkomen uit een disbalans in de darmen. Wat je eet en drinkt heeft namelijk ook invloed op jouw huid. Je kunt onze blog raadplegen voor tips over voeding. Vermijd bijvoorbeeld een tijdje zuivel, gluten en suikers.

Daarnaast kun je jouw huid van binnenuit kunnen ondersteunen met No Collagen Collagen Booster en/of GLOmega-3. Beiden hebben een ontstekingsremmende werking.

Twijfel je of je het wel goed gebruikt?

Wij denken graag met je mee. Dus stuur ons gerust een mailtje: support@loislee.nl. We helpen je graag verder zodat jij ook die mooie, stralende huid krijgt die je graag wilt. We geven je vrijblijvend advies, natuurlijk wel met een tikkeltje eigenzinnigheid ;-)

Heb een fijne dag!