Lois Lee lavendel

(zie video onderaan)
Zo af en toe duikt ie weer op: het wijdverbreide misverstand dat lavendelolie de huid zou verouderen. Dit is niet het geval. Essentiële olie van lavendel is een hele mooie regenererende olie die de huid juist snel helpt herstellen en dus antiaging werkt. Daarbij helpt de geur van de olie je ontspannen (als je van lavendel houdt, zo niet…dan heeft het niet die kalmerende werking. Integendeel, haha).

Zorg dat je een goede kwaliteit olie hebt en dat je weet hoe je met essentiële olie moet werken. Het is super potent en er dient met zorg mee om te worden gegaan.

Het kan zijn dat daar het misverstand ook door is ontstaan. Essentiële oliën zijn makkelijk te verkrijgen en iedereen kan ze kopen en zelfs verkopen (denk aan DoTerra en Young Living). Zoals gezegd zijn essentiële oliën heel erg potent en moet je weten hoe je ze moet gebruiken. Verkeerd gebruik (bijv. puur op de huid gebruiken in plaats van een draagolie gebruiken) kan bijvoorbeeld huiduitslag of zelfs brandwondjes veroorzaken.

Daarom is het heel belangrijk dat je leert met essentiële oliën te werken. Mijn mentor Ellen Wagenaar verzorgt via haar Stichting Wellness & Aromatherapie verschillende cursussen en opleidingen over o.a. het werken met essentiële olie.

De essentiële oliën die wij gebruiken in de producten van Loïs Lee zijn van hoge kwaliteit en worden in veilige percentages gebruikt.

Lavendel vind je in onze Soothing Cleansing Oil en in de Regenerating Body Oil Night.