Waarom een jongere huid andere skincare nodig heeft

Je hebt het misschien al voorbij zien komen, maar sinds een paar maanden hebben wij ook een huidverzorgingslijn voor de tienerhuid. Namelijk Youthly! In deze blog gaan we je wat meer vertellen over onze tienerlijn, Youthly. Want wat is nou precies het verschil tussen Loïs Lee en Youthly? En waarom moet je op tijd beginnen met het verzorgen van je huid?

Het verschil tussen een jonge en oudere huid

Hoe ouder we worden, hoe meer onze huid verandert. Vergelijk je jouw huid met die van enkele jaren geleden, dan zal je waarschijnlijk verschillen merken. Maar waarom is dat zo? En waarom heeft een jonge huid andere behoeften dan een oudere huid?

De jonge huid is voller, strakker, en elastischer. Dit komt door een hoge productie van collageen en elastine, twee natuurlijke eiwitten die zorgen voor stevigheid en elasticiteit van de huid. De cellen in de huid vernieuwen zich op een hoog tempo, en de bloedcirculatie is optimaal. Dit resulteert in een glanzende, egale huid met een gezonde kleur. De jongere huid heeft van nature ook meer vetzuren wat kan resulteren in een wat vettere huid. Dit kan leiden tot meer puistjes, mee-eters, acne, etc.

Naarmate we ouder worden, verandert de huid. De productie van collageen en elastine neemt af, waardoor de huid geleidelijk aan elasticiteit en volume verliest. De celvernieuwing vertraagt, en de bloedcirculatie in de huid wordt minder efficiënt. Dit resulteert op den duur in een dunnere, drogere huid die minder stevig aanvoelt. Ook kunnen pigmentvlekken en rimpeltjes ontstaan.

De jongere huid en de oudere huid hebben dus ook hele andere behoeftes

Bij Youthly hebben we hetzelfde concept gebruikt als bij Loïs Lee. Je huid, ongeacht jong of oud, heeft namelijk vocht (hydratatie) en vetten (voeding) nodig. En niet te vergeten, een dagelijkse milde reiniging. Daarom hebben we zowel bij Youthly als bij Loïs Lee een 3 stappen systeem met een cleanser, een hydraterende spray en een voedende olie.

Het concept is dus hetzelfde, het verschil zit ‘m in de ingrediënten. Bij Youthly zijn wij echt gefocust op de jongere huid en hier zijn onze producten dan ook voor gemaakt. Wij gebruiken ingrediënten die goed aansluiten op het ‘vetzuurprofiel’ van de jonge huid en die kunnen helpen met de struggles van een jongere huid, zoals puistjes, mee-eters en andere huidproblemen.

Loïs Lee voor de 25+ huid

Bij Loïs Lee zijn we meer gefocust op de 25+ huid, dit is de aangetoonde leeftijd dat collageenverlies begint. De producten van Loïs Lee zijn dan ook gevuld met ingrediënten die kunnen helpen met het verlies van collageen en elastine tegen te gaan, pigmentvlekken verminderen, zorgen dat rimpels minder kans krijgen en vol met vetzuren die bij de jonge huid van nature aanwezig zijn.

Reviews

Ellen

“Ik wilde voor mijn dochter een makkelijk te gebruiken huidverzorgingsset met zo puur en natuurlijk mogelijke ingrediënten. Deze heb ik nu gevonden. Buiten dat de producten makkelijk in gebruik zijn, ruiken en voelen ze heerlijk aan en zijn ook nog zuinig. De huid is veel rustiger en heeft een mooie gezonde glow. We gaan nu de grote set aanschaffen.”

Angelique Kruijthof

“Via via gehoord over de nieuwe lijn Youthly voor de jongere huid. We waren in eerste instantie wat sceptisch want ja, je hoort wel vaker, dat een product helpt om de puberhuid te verbeteren… Nou, niks is gelogen na ongeveer 1 maand was de huid al zoveel rustiger. Ik zeg een echte aanrader voor pubers met een onrustige huid. Het is een uitgave maar het is het meer dan waard!”

Try This Out!

Al met al, beide type huidjes hebben hele verschillende dingen nodig. Vandaar dat wij een aparte lijn hebben gecreërd om goed aan te sluiten op de jonge huid en precies de huidproblemen aan te helpen pakken waar je op jongere leeftijd mee dealt. Wil jij je tiener laten kennismaken met de producten van Youthly? Probeer dan de Try Out Kit.

Twijfel je over het gebruik?

Wij denken graag met je mee. Dus stuur ons gerust een mailtje: support@loislee.nl. We helpen je graag verder zodat jij ook die mooie, stralende huid krijgt die je graag wilt. We geven je vrijblijvend advies, natuurlijk wel met een tikkeltje eigenzinnigheid ;-)

Heb een fijne dag!