Wat kun je nou doen om van binnenuit te stralen? Wat je eet, drinkt en slikt heeft effect op o.a. hoe je huid eruit ziet.

Je kunt je huid van binnenuit helpen herstellen, versterken, hydrateren, beschermen en helpen collageen aan te maken.

Want een mooie huid komt voor echt voor het grootste deel van binnenuit. Gezonde voeding, goed werkende darmen en lever en stressmanagement zijn belangrijke pijlers. Aangevuld met top supplementen die ervoor zorgen dat je huid gaat stralen.

Inner SkinFood

Met onze inner SkinFood en tips over voeding helpen wij jou jezelf van binnenuit te laten stralen.

1. No Collagen Collagen Booster™

NCCB™ is onze VEGAN health shot van binnenuit, je inwendige moisturizer. Een synergie van actieve ingrediënten voor een natuurlijke bescherming en optimale huidconditie: ultieme stevigheid, gladheid, bescherming, fijne huidtextuur en gezonde gloed.
Zoals je gewend bent van Loïs Lee: 100% PureFill, 0% vulstoffen, met ongekend hoge dosering effectieve en klinisch bewezen ingrediënten.

Lees hier meer over onze No Collagen Collagen Booster™

2. GLOmega-3
Een belangrijke factor voor (o.a.) een gezond lijf en huid is dat je voldoende Omega 3 vetzuren binnenkrijgt. Dit helpt infecties en ontstekingen aan te pakken.
Omega 3 is een bouwstof voor de huid. Het is verantwoordelijk voor de gezondheid van celmembranen, die een groot deel van de huid uitmaken. Gezonde celmembranen leiden tot een zachte, vochtrijke, soepele huid.
Het zorgt voor een goede vochtbalans in de huid. Helpt voorkomen van hyperkeratinisatie van haarfollikels (leidt tot o.a. de kleine rode pukkeltjes die soms op bovenarmen te zien zijn). Helpt voorkomen van acne. Omega 3 kan de huid ook tegen schade door de zon helpen beschermen.
Ook weer 100% PureFill, met 0% vulstoffen en een hoge dosering effectieve en klinisch bewezen ingrediënten.

Bestel jouw Omega Booster!

3. Food & Drinks
Een belangrijk onderdeel dat helpt bij het krijgen van een gezonde, stralende huid is natuurlijk je voeding! Je bent wat je eet, of liever nog: je bent wat je verteert!
Je weet waarschijnlijk wel dat het eten van veel groenten en matig fruit beter is voor je huid, en je algemene gezondheid, dan fabrieksvoer.

Voedingsmiddelen die je beter zo min mogelijk kunt eten zijn suiker, zuivel en gluten. Ze doen je huid meestal geen goed.

Don’t be too sweet to your skin

Geraffineerde suikers vind je natuurlijk in koek, snoep en frisdrank. Maar ook aan de minder voor de hand liggende producten wordt suiker toegevoegd, zoals saladedressing, ontbijtkoek en tomatensaus.

• Suiker verhoogt de ontstekingsactiviteit in je lichaam
> (onderhuidse) ontstekingen, pukkels, rosacea
• Suiker verstoort een goede hormoonbalans
> stimuleert de talgproductie met als gevolg acné
• Suiker leidt tot zogenaamde glycatie ( versnelde huidveroudering ).

Hieronder volgen nog 3 tips m.b.t. voeding en je huid.

TIP 1

Zuivel (zoals koemelk, yoghurt, kaas) is voor je huid ook geen pretje. Veel mensen met acne hebben er baat bij om zuivel te laten staan. Zowel de hormonen én suikers in zuivel verstoren je hormoonbalans met mogelijke huidproblemen zoals acne en eczeem als gevolg.

TIP 2

Het effect van gluten, in tarwe producten zoals (volkoren) brood, koekjes en pasta, op je huid is ook niet mis. Gluten irriteren de darmwand wat ontstekingen kan triggeren net als eczeem, acne en rosacea.

TIP 3

Wist je dat het eten van vetten, gezonde vetten
welteverstaan, juist heel belangrijk is voor je huid? Vet heb je nodig om de in vet oplosbare vitaminen A, D, E en K op te kunnen nemen. Bovendien houd je met gezonde vetten je celmembranen flexibel om voldoende voedingsstoffen
binnen te krijgen. Cellen die een stug membraan hebben, kunnen niet worden gevoed met als gevolg een doffe huid.

Welke vetten zijn nu gezond?

• Avocado (= een supervrucht)
> ook heel goed als masker te gebruiken ;-)
• Extra vierge olijfolie
> (voor over salades of groenten, niet om in te bakken!)
• Extra vierge kokosolie (prima om in te bakken, door een
smoothie te doen of als bodycrème te gebruiken)
• Ghee (geklaarde boter)
• Roomboter
• Hennepzaden, chiazaden, gebroken lijnzaad
• Rauwe noten en zaden (dus ongebrand en ongezouten),
zoals amandelen, walnoten, pecans, pompoen- en
zonnebloempitten.

Mijd transvetten (zoals margarine) en plantaardige olie zoals zonnebloemolie of koolzaadolie om in te bakken. Deze bevatten veel omega-6 en dat is niet goed voor je cellen.

Transvetten zitten in heel veel producten, bijvoorbeeld ook in koekjes. Vaak worden ze dan plantaardig gehard vet of gedeeltelijk gehard vet genoemd.

Gebruik dagelijks gezonde vetten. Eet bijvoorbeeld per dag een halve avocado, 1 eetlepel olijfolie
en 1 theelepel kokosolie of neem een klein handje ongebrande noten en zaden (pompoenpitten zijn super voor je huid) als 
tussendoortje en zie wat het doet voor je huid.

Hopelijk heb je iets aan onze tips!

Shop