Onze super (vegan) health shot van binnenuit: No Collagen Collagen Booster!

Vanaf ons 25ste levensjaar, maakt het lichaam steeds minder collageen aan. Je kunt er dan voor kiezen om een (dierlijk) collageen supplement te gaan slikken. Bij Loïs Lee vinden we het niet nodig om dode dieren te gebruiken in onze producten. Dus lanceerden we No Collagen Collagen Booster: een TOP supplement, bombol ingrediënten dat niet alleen helpt bij het aanmaken van collageen, maar heel veel facetten van huidveroudering aanpakt, zoals hydratatie, ontstekingsactiviteit en het beschermen van de huid.

Echte voeding voor je huid!

Als je de biologie van de huid een beetje begrijpt is het bijna naïef te denken dat een aanpak die zich enkel focust op de buitenkant je de volledige resultaten zal geven en je huid kan transformeren.* Met de ontwikkeling van de No Collagen Collagen Booster, heb ik een superieur huidsupplement willen maken dat zich niet alleen focust op het verlies van collageen, maar ook op andere factoren van huidveroudering. Zo wordt je huid namelijk ook steeds droger (door afname van bijv. oestrogenen en vetten in je huid) wat resulteert in fijne lijntjes en rimpeltjes.

We hebben te maken met DNA-schade en ontstekingsactiviteit van bijv. UV-licht, luchtvervuiling, blauw licht van schermen en roken waardoor je een minder egale huid kunt krijgen en je cellen beschadigen (de échte veroudering begint in je cellen!). En heb je weleens gehoord van Sugar Sag? Dat is een ‘zakkende’ huid door (overmatig) gebruik van geraffineerde suikers dat glycatie kan veroorzaken. Glycatie is een proces van suikermoleculen die zich binden aan eiwitten (zoals collageen) en daardoor verharden (en dus hun elasticiteit verliezen) en rimpels veroorzaken. Al deze factoren pakken we aan met de No Collagen Collagen Booster!

*Heeft het The Basics dat al gedaan? Kun je nagaan wat er gaat gebeuren als je ook de binnenkant gaat mee ‘verzorgen’! :-)

De 7 natural superpowers van NCCB

1. Maximale antioxidanten: antioxidanten geven bescherming tegen vrije radicalen en schadelijke invloeden van buitenaf, zoals teveel zonnestralen en milieu-gerelateerde factoren. NCCB zit propvol antioxidanten.

2. Strijd tegen ontstekingen (inflammatie): Huidveroudering wordt vaak veroorzaakt door laaggradige (of chronische) ontstekingen in het lichaam (inflammatie). Deze vorm van ontstekingen is nauwelijks aantoonbaar in het bloed maar veroorzaakt een hoop ellende in het lijf. De NCCB zit boordevol ingrediënten die inflammatie helpen tegengaan.

3. Meer aanmaak collageen: Vrije radicalen en inflammatie zijn echter niet de enige bepalende factor bij vroegtijdige (huid)veroudering. Nog maar een paar jaar geleden kwam een nieuwe golf van ‘nutricosmetics’ op de markt: nu met de focus op het collageen. Wanneer we ouder worden wordt de productie van huid-collageen minder. Rimpels beginnen in de dermis, de diepere laag van de huid, waar de structurele afbraak van collageen en elastine begint. In de NCCB zitten de 3 belangrijkste aminozuren die verantwoordelijk zijn voor de synthese van collageen en elastine. Plus natuurlijk Vitamine C, die niet mag ontbreken in een collageen supplement. Zonder voldoende Vitamine C heeft je huid sowieso moeite om collageen aan te maken.

4. Ultieme hydratatie: Een ouder wordende huid wordt ook steeds droger. Op de huid optimaal te hydrateren hebben we hyaluronzuur toegevoegd in de juiste dosering (werkzaamheid bewezen bij minimaal 120 mg). De rijstceramiden helpen de huid herstellen en vocht in de huid te houden.

5. Perfecte balans: Nog recentelijker is de theorie van een gezonde huidflora toegevoegd aan het verkrijgen en behouden van een gezonde huid. Het gaat niet alleen om de balans tussen goede en minder goede bacteriën maar ook de pH van je huid én je huidbarrière moet kloppen. Wanneer dit skin-trio aangetast is kan dat zich uiten in acne en onzuiverheden, (extreme) droogte, vroegtijdige huidveroudering, eczeem, rosacea etc. De NCCB helpt de huidbarrière van binnenuit te herstellen/versterken.

6. Huidveroudering vertragen: Als bonus kan de NCCB de veroudering van binnenuit ook helpen te vertragen. Telomeren zijn de kapjes op chromosomen die bij iedere celdeling een stukje korter wordt (vergelijk het met het harde uiteinde van een schoenveter). Zodra het kapje op is, is de cel dood (=veroudering). De Pterostilbene in de NCCB kunnen ervoor zorgen dat deze telomeren minder snel verkorten en dus zo de veroudering helpen vertragen.

7. Goede bescherming: Van UV-stralen en luchtvervuiling is aangetoond dat ze vrije radicalen op en in de huid produceren. Vrije radicalen ‘stelen’ elektronen van gezonde cellen en maken er ook vrije radicalen van. Antioxidanten neutraliseren deze vrije radicalen zodat ze geen schade kunnen aanrichten aan gezonde cellen. De vrije radicalen-theorie van veroudering is leidend bij vroegtijdige huidveroudering en wordt meestal veroorzaakt door de (buiten)omgeving. Astaxanthine helpt de huid van binnenuit beschermen tegen o.a. UV-straling.

What’s in it (for me)?

De collageen-supplementen die op de markt zijn bevatten allemaal dierlijk collageen. Nu vinden wij het niet nodig om dode dieren te gebruiken om ons mooier te maken. Wij kiezen dus voor plantaardige aminozuren die helpen bij de aanmaak van collageen. Los van het geen-dode-dieren-verhaal, werken deze aminozuren ook nog eens beter. Dit, omdat ze al in stukjes (aminozuren) zijn opgebroken, in tegenstelling tot de dierlijke collageen peptiden. Alle ingrediënten zijn waanzinnig en doen écht iets voor jouw huid!

Debbie legt uit, waarom het super belangrijk is om jouw huid van binnenuit ook goed te voeden!

Twijfel je of je het wel goed gebruikt?

Wij denken graag met je mee. Dus stuur ons gerust een mailtje: support@loislee.nl. We helpen je graag verder zodat jij ook die mooie, stralende huid krijgt die je graag wilt. We geven je vrijblijvend advies, natuurlijk wel met een tikkeltje eigenzinnigheid ;-)

Heb een fijne dag!