Laat alcohol je huid niet verpesten

Alcohol, het vloeit meestal wat rijkelijker rond de feestdagen. En jij weet heus wel dat teveel alcohol iets met je met je lichaam doet, toch? Maar wist je dat het ook direct invloed heeft op je huid? Ondanks dat ik zelf jaren terug resoluut ben gestopt met alcohol drinken, wil ik je natuurlijk wel goede tips geven voor je huid als je graag een drankje drinkt.

Droge huid en ‘puffiness’

Alcohol is een vochtafdrijvend middel en dat kan leiden tot uitdroging. Dat herken je misschien wel als je ‘s ochtends wakker wordt na een avondje doorzakken: je mond is gortdroog en je huid ziet er vaal en dof uit. En hoewel je lijf gedehydrateerd is, kun je wel last hebben van vochtophopingen zoals wallen onder je ogen. Maar niet getreurd, er bestaat een tool om je wallen weg te toveren ;-). Dat is de Gua Sha BeautyStone, deze bevordert de werking van je lymfesysteem. Je lymfestelsel zorgt er o.a. voor dat overtollig vocht en afvalstoffen uit je lichaam worden afgevoerd. Onder andere beweging, zoals door massage met de BeautyStone zorgt ervoor dat het ‘vervuilde’ vocht naar de lymfeklieren stroomt zodat afvalstoffen uiteindelijk via nieren en darmen het lichaam verlaten.

Fijne lijntjes en rimpels

Als je huid droger is vallen fijne lijntjes en rimpels meer op. Maar dat is niet de enige manier waarop alcohol de huid veroudert. Het veroorzaakt tevens laaggradige ontstekingen (ook wel chronische of stille ontstekingen genoemd) in je lichaam die het verouderingsproces kunnen versnellen. Daarbij draagt de hoge hoeveelheid suiker in alcohol bij aan een proces dat glycatie wordt genoemd, waarbij suikers aan de eiwitten in je huid binden. Dit veroorzaakt een opeenhoping van stoffen die AGE’s genoemd worden (Advanced Glycation End-products) en die bijdragen aan schade in de huid wat weer leidt tot afbraak van collageen en elastine. En collageen en elastine zijn nu juist zo belangrijk voor een stevige en gladde huid!

Ken je onze No Collagen Collagen Booster™ al? Dit huidsupplement hydrateert je huid van binnenuit en helpt vlekken, ontstekingen en oneffenheden aan te pakken. Je huid gaat er van stralen en het verzacht fijne rimpels/lijntjes. Perfect supplement als je gewoon altijd een mooie huid wilt.

Breakouts en donkere kringen

Laaggradige ontstekingen zoals hierboven uitgelegd, kunnen ook leiden tot onzuiverheden en acné. Bovendien zorgt het drinken van alcohol ervoor dat het lichaam histamine vrijgeeft (verbindingen die betrokken zijn bij de immuunrespons), die de haarvaten verwijden waardoor donkere kringen en roodheid in de huid ontstaan. Alcohol is van invloed op je bloedsuikerspiegel en je hormoonbalans wat ook kan resulteren in puistjes. Als klap op de vuurpijl draagt ook de uitdroging van het lichaam bij aan de puistjes: om het verlies aan vocht te compenseren, produceert de huid meer talg waardoor de poriën verstopt raken.

Tip 1: Drink slim!

Als je wijn drinkt is de beste keuze rood en bij voorkeur biologisch en biodynamisch. Die zijn vrij van additieven en er zitten nog wat antioxidanten in die een bijdrage leveren aan bescherming van de negatieve effecten van alcohol. Daarbij bevat rode wijn veel minder suiker dan witte wijn. Maar over het algemeen bevat wijn wel meer suiker dan bijv. wodka. Niet als je deze weer met frisdrank mixt.

Het is ook handig om voordat je wat drinkt een
goede maaltijd met vezels, eiwitten en gezonde vetten te hebben genuttigd. Dit zorgt er voor dat je bloedsuikerspiegel wat meer in balans blijft en minder invloed heeft op je hormonen.

Tip 2: Hydrateren, hydrateren, hydrateren

Het lijkt logisch, maar drink water. Veel water. Probeer voor elke alcoholische versnapering een groot glas water te drinken. En spray wat extra Hydrating Essence op je gezicht gedurende de avond. Ook voor je gaat slapen nog een groot glas water, bij voorkeur met 1 of 2 capsules Mariadistel (dit helpt je lever bij het ontgiften). Onze No Collagen Collagen Booster bevat o.a. ceramiden en hyaluronzuur wat ook helpt vocht in de huid te houden.

Tip 3: Geef je huid extra liefde!

Stap nooit je bed in zonder je huid goed te hebben gereinigd. En breng een royale laag Hydrating Essence + Beauty Oil en eventueel Moon Magic Serum aan om vochtverlies via je huid zoveel mogelijk te voorkomen. Mocht je er aan denken…. dan kun je je huid dus nog een korte gezichtsmassage geven met je handen of de BeautyStone om je lymfesysteem te ondersteunen. En ook de volgende ochtend helpt de BeautyStone (of een van de Beautyrollers) met ‘puffiness’ en donkere kringen onder je ogen (leg de steen eerst in de koelkast voor een extra verkoelend effect!). Mocht je hoofdpijn hebben dan is het ook fijn om de steen op je slapen te leggen of de achterkant van je nek te masseren.

Tip 4: Move!

Misschien niet het eerste waar je aan denkt als je ‘s ochtends wakker wordt, maar een beetje sporten kan helpen doordat het de doorbloeding lekker op gang brengt en lymfedrainage stimuleert. En helemaal als je naar buiten gaat voor een frisse neus voel je je daarna als ‘herboren’. Een stevige boswandeling is ook een heerlijke manier om te bewegen en frisse lucht op te snuiven.

Heb je nog een vraag of twijfel je ergens over?

We begrijpen dat je misschien een vraag hebt over onze producten of jouw huid. Stuur gerust een berichtje naar support@loislee.nl. We helpen je graag verder zodat jij ook die mooie, stralende huid krijgt die je graag wilt. We geven je vrijblijvend advies, natuurlijk wel met een tikkeltje eigenzinnigheid ;-)

Heb een fijne dag!