Blog

Over Loïs Lee

Gezond brood

Zo is brood wél gezond!

Een gezonde huid komt voor een groot deel van binnenuit. Je bent wat je verteert! Jij kunt je huid van binnenuit helpen herstellen, versterken, hydrateren, beschermen en helpen collageen aan te maken. Gezonde voeding, goed werkende darmen en lever en stressmanagement zijn belangrijke pijlers. Aangevuld met top supplementen die ervoor zorgen dat je huid gaat stralen. In dit blog vertellen we je over het brood van Oerchef en hun missie!

Gluten, zuivel en suikers

Je weet waarschijnlijk wel dat het eten van veel groenten en matig fruit beter is voor je huid, en je algemene gezondheid, dan fabrieksvoer. Voedingsmiddelen die je beter zo min mogelijk kunt eten zijn suiker, zuivel en gluten. Ze doen je huid meestal geen goed.

No glutes for glory

Het effect van gluten, in tarwe producten zoals (volkoren) brood, koekjes en pasta, op je huid kan niet mis zijn. Gluten kunnen de darmwand irriteren wat ontstekingen kan triggeren zoals als eczeem, acné en rosacea. Probeer eens een paar maanden wat het doet met je gezondheid en huid om gluten te weren.

Maar…… soms wil je gewoon wel eens een broodje, toch? Wij wel in ieder geval, daarom hebben wij contact gelegd met Oerchef en hun broodmixen mogen uitproberen en we vinden de mixen heerlijk! Vandaar dat we dit graag met jou delen!

Gezond brood, zonder rotzooi?

De OERCHEF standaard

  • Gecertificeerd glutenvrij én biologisch;
  • Echte voeding die voedt, niet enkel vult
  • Eerlijkheid en transparantie;
  • Barstensvol smaak zónder onnatuurlijke toevoegingen.

De troepvrije garantie van Oerchef

  • Geen kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en GMO;
  • Geen misleidende marketingtrucs;
  • Geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen;
  • Geen verborgen suikers en andere troep.

Voedgoed brood

Bij OERCHEF staat voedzaamheid centraal. Ze kiezen bewust voor échte voedingswaarden, waarbij er geen plaats is voor onnatuurlijke toevoegingen en andere ingrediënten die je niet kunt uitspreken. De broodmixen zitten boordevol eiwitten, de essentiële bouwstenen voor je lichaam. Eenvoudig te bereiden en bastensvol smaak, dat is de belofte van OERCHEF. Laat onze voedgoede meelmixen jou energie geven zodat jij minder hoeft te eten. Hiermee maak je een bewuste en duurzame keuze.

Ook proeven?

Speciaal voor onze fans heeft Oerchef een kortingscode om een paar bakmixen te proberen. Met de code: LL15 krijg jij 15% korting op een 4-pack bakmixen, je kunt kiezen tussen Oosters/Naturel/Mediterraans of Afrikaans. De code is geldig zo lang de voorraad strekt en t/m 25 februari a.s.

over OERCHEF en hun missie

6 vragen aan Paul Dingemans, oprichter Oerchef

Wat is de missie van OERCHEF?2024-01-02T16:11:15+02:00

Vanuit een persoonlijke gezondheidscrisis, gekenmerkt door een blinde en dikke darmontsteking, ontstond mijn diepgewortelde behoefte om een radicale verandering in de voedingsindustrie te bewerkstelligen. Het was niet alleen een wake-up call voor mijn eigen gezondheid, maar ook een aanzet om de vaak misleidende marketingtermen die de voedingsindustrie gebruikt, te bestrijden.

Met OERCHEF wil ik een voedingsmerk neerzetten waar onze klanten 100% op kunnen vertrouwen. Dat de keuze voor troepvrije voeding niet hoeft te betekenen dat je moet inboeten op smaak. Het tegenovergestelde zelfs: dat troepvrije voeding ook nog eens verrassend lekker is!

Wat is een lekkere combinatie met het OERCHEF brood?2024-01-02T16:10:04+02:00

Een lekker stukje wilde zalm met avocado en wat rucola erbij is heerlijk. Andere optie is een zelf gemaakte groentespread, notenpasta of gewoon een likje gras/roomboter.

Wat zit er wél en niet in de bakmixen?2024-01-02T16:01:58+02:00

Wij hebben ervoor gekozen om geen granen, pseudogranen, peulvruchten, gist, onnatuurlijke suikers en andere toevoegingen in onze meelmixen te stoppen. In onze meelmixen zitten bijvoorbeeld kokosmeel, gebroken lijnzaad, pompoenpitmeel, psylliumvezels en baobabpoeder. We kiezen expres voor diversiteit door weinig te gebruiken van veel ingrediënten. Nederlanders blijven vaak hangen in te eentonig eten, dus wij creëren de variatie graag voor ze.

Waarom zijn deze bakmixen gezond?2024-01-02T15:59:59+02:00

Het is onwijs belangrijk om te weten dat glutenvrij niet gelijk gezond betekent. Vaak zitten glutenvrije producten vol met zetmeelrijke ingrediënten (zoals maïs, rijst of andere glutenvrije granen) die een nadelig effect hebben op onze bloedsuikerspiegel. Bij OERCHEF geven de ingrediënten het lichaam energie en zorgen onze producten ervoor dat je minder nodig hebt voor een langdurige verzadiging.

Waarom eet ik liever geen gluten?2024-01-02T15:58:26+02:00

Gluten kunnen voor sommigen ontstekingen en spijsverteringsproblemen veroorzaken. Een glutenvrij dieet kan helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en het algehele comfort. Zo’n 10-20% van de Nederlandse bevolking kampt met darmklachten en gluten kunnen dan olie op het vuur zijn. Je wilt namelijk niet dat er extra ontstekingen ontstaan als de darmen al langer aan het vechten zijn tegen deze ontstekingen.

Waarom is het belangrijk wat ik eet?2024-01-02T15:36:19+02:00

Het belang van wat we eten ligt in de directe impact die voeding heeft op onze gezondheid, welzijn en energieniveau. Voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen voedt niet alleen ons lichaam, maar ondersteunt ook onze mentale gezondheid. OERCHEF benadrukt de waarde van oprechte voeding met authentieke smaken die niet alleen de maag vullen, maar ook bijdragen aan een sterk en energiek lichaam. Bij OERCHEF weten we dat je jezelf met iedere hap kunt versterken of verzwakken, dus willen we mensen bewust maken over hetgeen ze in hun mond stoppen.

Twijfel je over het gebruik?

Wij denken graag met je mee. Dus stuur ons gerust een mailtje: support@loislee.nl. We helpen je graag verder zodat jij ook die mooie, stralende huid krijgt die je graag wilt. We geven je vrijblijvend advies, natuurlijk wel met een tikkeltje eigenzinnigheid ;-)

Heb een fijne dag!

Door |2024-02-26T14:55:45+02:00januari 8th, 2024|Blog, Over Loïs Lee|Reacties uitgeschakeld voor Gezond brood