blauw licht bril

In mijn #nomoremeuk missie kon een zonneproduct eigenlijk niet ontbreken. Ik had het eigenlijk al uit m’n hoofd gezet want een natuurlijk zonneproduct ontwikkelen is écht een uitdaging. Want én natuurlijk én zonder witte waas? Poeh!

Daarbij: ‘natuurlijke’ zonneproducten zijn er eigenlijk al genoeg. Echter het nadeel van de meeste bestaande merken is dat ze door het minerale filter (zinkoxide of titanium dioxide) een witte waas achterlaten op je huid.  Zelfs al staat er op de verpakking van niet, ik heb het zelf steeds ervaren; ‘laat weinig tot geen witte waas achter’ stond er op het etiket en toch zag ik er uit als een spookje 😉 (zie foto hieronder). Daarbij zijn er ook nog veel merken die een natuurlijk filter mixen met een chemisch filter (meuk dus!) om de witte waas te voorkomen.

WITTE WAAS

ander merk

En dat was precies de uitdaging, onze Loïs Lee fans een echt natuurlijk topproduct bieden én ook nog eens stralend erbij laten lopen, zonder witte waas dus.

Ik wilde graag zink gebruiken, maar wanneer deze transparant is, is dat eigenlijk altijd nano. Super kleine deeltjes, en deze kunnen via je huid in je bloedbaan komen en er is nog te weinig bekend over de gevolgen hiervan. Daarbij schijnen nano deeltjes schadelijk te zijn voor de koralen. Zoals jullie van Loïs Lee gewend zijn denk ik over elk ingrediënt na en dit voelde dus niet goed. We dachten ook nog even aan een poeder, alleen poeders met zink en/of titanium kunnen weer slecht voor onze luchtwegen zijn.

Dan bestaat er nog ‘gecoate zink’ die ook geen witte waas geeft. Maar die is altijd gecoat met siliconen, en zoals je wellicht weet is dat ook een ingrediënt dat wij weren.

Oef. Wat maak ik het mezelf weer moeilijk, haha. Snap je nu waarom het best even geduurd heeft voordat we gelanceerd hebben?

Na verschillende samples kwam mijn labmaatje Thomas met een zink met plantaardige coating! Je snapt hoe blij ik was.

Dit paste weer zo bij waar ik voor Loïs Lee voor sta; over alles nadenken en alleen voor het beste gaan. Ik doe daarin geen concessies. Op de inhoud qua ingrediënten én ook op het zoveel mogelijk sparen van onze natuur. Deze zink is in tegenstelling tot ongecoate zink namelijk niet schadelijk voor ons koraal!

GEVOELIGE HUID

Doordat alle ingrediënten in Screen Sun Screen super mild zijn én doordat er dus zink inzit heeft het product een hele kalmerende werking op je huid. Je weet vast wel dat daarom zink ook in crème voor rode/beschadigde babybilletjes wordt gebruikt. Dit is een bonus waar wij in de loop van de tijd achter zijn gekomen; vrouwen met bijvoorbeeld rosacea en een onrustige huid merken dat door Screen Sun Screen hun huid mooier en rustiger wordt. Wauw!

shake it

SHAKE IT BABY!

Dan is er natuurlijk nog de substantie. Wij zijn geen fan van emulgatoren bijvoorbeeld, en de zink in Screen Sun Screen zakt daardoor naar beneden in je flesje. Om de olie en de zink te mengen zul je dus bij ieder gebruik echt heel goed moeten schudden. Word hier niet laks in want het is echt nodig om het product steeds weer goed te mengen i.v.m. de werking maar ook omdat minder goed mengen kan zorgen voor wat vettere substantie.

ALGJES

Naast zink en mooie natuurlijke oliën heb ik gekozen om ook wat algjes toe te voegen. Dit is echt populair aan het worden en spreekt mij enorm aan. De algjes worden in Frankrijk aan de zee gekweekt en hebben een beschermende werking tegen vervuiling en beschermen je microbioom (natuurlijke huidflora) die door die vervuiling kan beschadigen. Hiernaast bevat het ook een aantal algen die beschermen tegen UVA/UVB en blauw licht.

BLUE LIGHT

Ik kwam er tijdens het ontwikkelingsproces namelijk ook steeds meer achter hoeveel schade blauw licht kan aanbrengen. Alles in mij riep JA hier moeten we iets mee doen! Want we doen er alles aan een zo mooi mogelijke huid te krijgen en houden en dan op een zo holistisch mogelijke manier. En schade door blauw licht is absoluut nog onderbelicht en het voelt als onderdeel van mijn missie vrouwen hiervan bewust te maken.

Wist jij al dat blootstelling aan te veel blauw licht je huid ook vroegtijdig kan verouderen? Blauw licht dringt door tot de huidlaag waarin elastine en collageen wordt aangemaakt. En dit kan dus nadelige gevolgen hebben. Denk aan vroegtijdige huidveroudering, zoals rimpels en pigmentatie en een verzwakte huidbarrière. En dat kan weer leiden tot een gevoelige en rode huid met onzuiverheden.⁠ Met onze Screen Sun Screen help je je huid dus ook beschermen tegen déze straling.

KLEUR

Werken met natuurlijke oliën, daar zijn wij al lang achter en jij denken/hopen wij ook, betekent ook dat elke batch product dat je produceert weer net even anders kan zijn qua kleur en geur, omdat de grondstoffen natuurlijk zijn. Elke appel smaakt ook weer anders, zo kun je het een beetje zien.

proefversiesHet was door de natuurlijke ingrediënten weer een uitdaging ervoor te zorgen dat de olie bijvoorbeeld niet te oranje zou zijn. Dan ben je alsnog een wortel en dat is dus juist net niet de bedoeling 😉

Uiteindelijk is Screen Sun Screen een prachtige serum-achtige olie geworden die je iedere dag gebruikt om je huid te beschermen en haar te verwennen/kalmeren.

REVIEWS

Een greep uit wat toffe reviews zegt ons dat we best tevreden mogen zijn:

‘ na het douchen kalmeert mijn huid enorm van de Screen Sun Screen, zo blij mee!’

‘Heel fijn product! Zowel onder als over minerale make up. De glow is zo mooi en je voelt dat het de huid verzorgd en dat het kalmeert :)’

‘De Screen Sun Screen nu twee weken in huis en gebruik het standaard in de ochtend over mijn dagcrème. Een paar druppeltjes is voldoende. Het zorgt voor een mooie glow. En heel fijn om je huid op deze manier te kunnen beschermen zonder in de weer te moeten met echte zonnebrandcrèmes. Mijn huid reageert er heel goed op. Geen pukkeltjes of irritaties.’

BLUE LIGHT FILTERING GLASSES

Bij de lancering van de Screen Sun Screen hebben we onze fans een Blue Light Filtering Glasses cadeau gedaan. Deze blauw licht bril geeft bescherming tegen de schadelijke invloed van teveel blauw licht op o.a. onze hormoonhuishouding. Teveel blauw licht kan ons slaap-waak ritme verstoren en de aanmaak van ons slaaphormoon melatonine belemmeren waardoor onze (beauty)slaap (inslapen, doorslapen) verslechtert. En je weet, goede slaap doet je gezondheid én je huid ook heel goed.

De Blue Light Filtering Glasses is te koop in de webshop.

Ook hier hebben al wat fijne reacties op gekregen:

‘Ik ben heel blij met deze bril. Ik ben altijd al een moeilijke slaper geweest gebruik ik ook medicatie voor en nu ik deze bril opzet hoef ik geen dubbele medicatie meer te nemen. Ik val gelijk in slaap en heb nu zelfs moeite met wakker worden.’

 ‘Heel blij met de Glasses. Meestal zet ik ze op vanaf 15.00 uur. Voorheen gaapte ik nooit voor het slapen gaan, maar dat begint nu al vroeg op de avond. En ik slaap veel beter in en door sinds het gebruik van de Glasses.

blauw licht bril lois lee

We zijn super blij dat we onze fans kunnen helpen.

Niet alleen met het verkrijgen van hun Mooiste Huid Ooit, maar natuurlijk ook met gezondheid in het algemeen.

Liefs, Debbie