Het weer wordt wat guurder en we gaan onze huizen weer opwarmen met verwarming of een kachel.

Helaas zijn er in deze tijd veel mensen die last hebben van een droge en/of vochtarme huid. Dat komt omdat de luchtvochtigheid in deze periode verandert. De verwarmingen gaan aan en er is een veel drogere lucht. Misschien merk je het ook aan drogere ogen?

Onze huid heeft zowel water als vet nodig om gevoed en gehydrateerd te zijn. En als het water uit de lucht is kan je huid trekkerig aanvoelen.

Doordat er minder vocht in de lucht zit gaat je huid haar eigen vocht gebruiken, het verdampt als het ware uit je huid. En dat resulteert in het droge gevoel. Een ‘vette’ huid kan overigens óók vochtarm zijn. Het is dus van belang om het vocht in je huid te houden.

 

Met deze tips help je je huid op verschillende, natuurlijke manieren een handje:

1. Zorg voor hydratatie van binnenuit

Dus drink voldoende (warm) water en thee en eet veel groene bladgroenten. Een theelepeltje sole (zoutoplossing gemaakt van Keltisch zeezout of Himalayazout) geeft je water extra mineralen. Kokoswater zit vol elektrolyten die belangrijk zijn voor een goede vochtbalans in onze cellen. Koffie en alcohol onttrekken vocht uit je lichaam. Een bakkie koffie en glaasje alcohol kan natuurlijk, zorg dan wél voor voldoende water bij de wijn en koffie ;-)

2. Gebruik een luchtbevochtiger in huis of op kantoor

Of hang radiatorbakjes met water aan de verwarming. Zo zorg je voor meer vocht in de lucht en dat voorkomt dat je huid haar eigen vocht gaat verdampen. Je kunt de luchtvochtigheid in je huis meten met een hygrometer, dan kun je zelf het vochtgehalte in de gaten houden.

3. Slik een goed huidsupplement

Een supplement dat je huid van binnenuit helpt hydrateren. In onze No Collagen Collagen Booster™ hebben we o.a. hyaluronzuur toegevoegd. In de juiste dosering helpt dit de huid optimaal te hydrateren (werkzaamheid bewezen bij minimaal 120 mg). Ook de rijstceramiden in de NCCB helpen de huid herstellen en vocht in de huid te houden.

4. Verhoog je omega-3 inname

Goede vetten zijn heel belangrijk voor een gezonde huid. Omega 3 zit in vette vis (zoals makreel, wilde zalm en sardientjes), maar ook in (vers gebroken) lijnzaad, walnoten en algjes. Bestel hier jouw vegan Omega 3!

5. Houd de pH van je huid goed

Een gezonde huid is licht zuur met een pH van rond de 4,5-5. Deze ‘zuurmantel’ van je huid beschermt je voor schadelijke invloeden van buitenaf. En om vocht in de huid te houden. Als deze delicate balans verstoort wordt kan dat zich in allerlei huidklachten uiten zoals eczeem, acne of een (extreem) droge huid. Water heeft een pH van rond de 7 en zeep zelfs rond de 9. Dit verklaart waarom je huid ‘trekkerig’ aanvoelt na het douchen of reinigen met water en zeep.

Tip: doe voordat je gaat douchen wat Cleansing Oil op je gezicht om je huid te beschermen. En douche vooral niet té lang en niet té heet.

Om je huid snel te helpen herstellen is een verzorgingsproduct met een lage pH een must.

Onze Hydrating Essence heeft een pH tussen de 4-5 en kun je ook gebruiken als toner na het douchen of reinigen. De glycerine in de Hydrating Essence werkt als een ‘humectant’ en trekt vocht uit de omgeving aan. Tezamen met de Beauty Oil maak je er je verse moisturizer mee.

Met een toner (let op dat er géén alcohol in zit) of onze alcoholvrije Hydrating Essence kun je ook de 7 Skin Method uitvoeren, zie hier hoe je deze thuis zelf kunt doen. We krijgen er veel positieve reacties op!

6. Reinig met een olie

Veel reinigingsproducten bevatten ingrediënten (zoals parfum en alcohol) die je huid juist uitdrogen en strippen van haar natuurlijke vetlaagje (die de huid beschermt tegen o.a. vochtverlies). En zoals je hierboven al hebt gelezen verstoort water met zeep je huidflora.

Reinigen met een olie werkt heel effectief zonder je huid te ontdoen van haar belangrijke natuurlijke vetten en doordat je nauwelijks water gebruikt houd je de pH goed.

Je kunt hier bijv. kokosolie voor gebruiken of natuurlijk onze zeepvrije Soothing Cleansing Oil.

7. Houd vocht in je huid met olie

Plantaardige oliën beschermen je huid tegen vochtverlies. Daarnaast hebben ze hun eigen specifieke werking voor de huid. Daarom zitten er in de Nourishing Beauty Oil , Moon Magic Serum en Screen Sun Screen van Loïs Lee verschillende mooie oliën die je huid beschermen, voeden, verstevigen en herstellen.

BONUSTIP!

Je lichaam kan ook droger aanvoelen en wat schilferig zijn. Je kunt hiervoor een BodyBrush gebruiken. Door in de ochtend (of avond) te Drybrushen verwijder je de dode huidcelletjes en stimuleer je je lymfesysteem (= gezond). Hierna je huid insmeren met een lekkere pure olie (bijv. jojoba of kokosolie), het liefst op een lichtvochtige huid, en je bent superzacht!

Genoeg te doen dus om die droge huid dit jaar te slim af te zijn  ;-)