Shakshuka

Dit keer een lekker recept voor de lunch of het diner met lekker veel groente en eiwitten, Shakshuka! Ik vind dit zo verrassend lekker en zo snel en makkelijk te maken. Echt een blijvertje!

Een overheerlijk en gezond recept van Karin Hoekstra – orthomoleculaire therapeut Miss Nutrition

Wat heb je nodig?

• 200 ml tomatenblokjes
• 2 eieren
• 1 (punt)paprika
• cherrytomaatjes
• 1/2 ui
• 1 teentje knoflook
• Snuf komijn
• Snuf paprikapoeder
• Olie om te bakken
• Peper en zout
• Verse peterselie

Dit recept bevat

  • Vitamine C
  • Zink
  • Lycopeen
  • Vitamine B12
  • Vitamine D

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook en fruit deze in een grote pan. Voeg de komijn en paprikapoeder toe. Snijd de puntpaprika en cherrytomaatjes in stukjes en bak even mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuutjes pruttelen. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  2. Maak 2 kuiltjes in de pan en tik daar het eitje in kapot. Laat ze bakken tot hoe jij ze lekker vind, hard of zachtgekookt. Door de deksel op de pan te doen gaat dit sneller. Beetje Verse kruiden erop en klaar is kees!Ga jij het ook maken?

Volg @miss.nutrition.hormoonexpert voor meer recepten en andere waardevolle informatie over voeding en hormonen.

Bekijk onze andere recepten

Avocado eiersalade

Dit lekkere avocado-ei-prutje ken ik ook van m'n schoonmoeder. Wanneer zij deze maakt ben ik de eerste die aanvalt. Hopelijk bevalt het jou ook.

Shakshuka

Dit keer een lekker recept voor de lunch of het diner met lekker veel groente en eiwitten, Shakshuka! Ik vind dit zo verrassend lekker en zo snel en makkelijk te maken. Echt een blijvertje!