Oil Cleansing only!

Oil Cleansing is een eeuwenoude reinigingsmethode die ervoor zorgt dat de huid schoon, gehydrateerd en stralend blijft! Oil Cleansing reinigt effectief, maar wel mild en stript  jouw huid niet van haar natuurlijke vetlaagje. Want dat vetlaagje zorgt juist voor een gezonde en stralende huid! In dit blog lees je hoe dit precies zit.

Debbie

Beestjes

Je hebt je huid gereinigd en je huid voelt nu lekker trekkerig en schoon aan…. Uhh nee dit wil je juist NIET!

Waarom niet?
De diversiteit van de miljoenen micro-organismen op je huid (zoals bacteriën en schimmels) zorgt voor een gezond levend volkje op je huid. Ze weren een teveel aan slechte bacteriën en beschermen tegen andere schadelijke invloeden van buitenaf. Je bovenste huidlaag heeft een balans van de juiste bacteriën nodig als verdedigingslinie tegen deze factoren van buitenaf. De lichaamseigen micro-organismen zijn je eigen ‘schoonheidsspecialistes’ en helpen beschermen tegen huiduitdagingen zoals acne, rosacea, eczeem en droogte. Reinigen met zepen, schuimreinigers e.d. zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag uit balans raakt. Want daardoor neemt de diversiteit van de verschillende micro-organismen af, wordt je huidflora verstoord en krijgen de slechte bacteriën vrij spel. Hierdoor krijgt bijv. eczeem, rosacea, acne meer kans de kop op te steken. Ook kan je huid hierdoor sneller verouderen.

Zuurpruim

Je huid heeft een bepaalde zuurgraad nodig om de gezonde bacteriën een fijne leefomgeving te bieden. Als je je huid stript van deze natuurlijke zuurgraad, kan dit je huidflora behoorlijk verstoren. Daarom zijn wij geen fan van hardnekkige reinigers en ook niet van het peelings, scrubben of exfoliëren van de huid.

Ook zijn wij voorstander van eenmaal per dag reinigen, in de avond. Zo ga je met een schone huid naar bed, maar verstoor je de natuurlijke huidflora niet te vaak.

Vanzelfsprekend gebruiken geen alcohol, zeep of synthetische ingrediënten in onze Soothing Cleansing Oil. Want deze ingrediënten verstoren dus je huidflora.

Cleansing Oil

Oil trekt olie aan

Je snapt nu helemaal waarom wij zo dol zijn op reinigen met olie! Het stript je huid niet van haar natuurlijke vetlaagje waardoor ze gezond blijft. Maar reinigt wél op een effectieve manier. Want wist jij dat olie vuil uit je poriën kan trekken?

Het principe is eenvoudig: olie trekt olie aan. Wanneer je de Soothing Cleansing Oil aanbrengt, hecht deze zich aan de overtollige olie op je huid. Wanneer je de olie vervolgens wegwast, neemt het alle overtollige olie, vuil en make-up met zich mee. De Soothing Cleansing Oil is ook geschikt om waterproof make-up mee te verwijderen!

Reinigen met olie helpt om de natuurlijke oliën van je huid in balans te houden, waardoor je minder snel last krijgt van een vette huid of verstopte poriën! Win-win!

De Druivenpit-olie in de Soothing Cleansing Oil is de grote veroorzaker van een schone huid en zorgt ervoor dat vuil en make-up uit je poriën worden getrokken.

De Ingrediënten

Alle ingrediënten in de Soothing Cleansing Oil hebben een functie voor jouw huid. Lees hieronder de belangrijkste functies.

Avocado-olie

  • Help bij het verlichten van jeuk door psoriasis en/of eczeem.
  • Bacteriën verwijderen

Castor-olie
Heeft zowel een reinigende als verzorgende werking en ondersteunt het zelfherstellende vermogen van de huid. Trekt vuil en viezigheid uit de huid aan te trekken en maakt de poriën vrij van bacteriën.

Druivenpit-olie
Een ontstekingsremmende olie die goed als make-up remover gebruikt kan worden. Rijk aan vitaminen, mineralen en bioflavonoiden (zeer krachtige antioxidanten) die helpen om verlies van collageen en elastine tegen te gaan.

Geen schadelijke conservering
Vitamine E, fungeert o.a. als natuurlijke conservering in onze Soothing Cleansing Oil. Hiernaast is het een sterke antioxidant en een van de belangrijkste vitaminen voor een mooie huid. De Soothing Cleansing Oil is stap 1 van ons The Basics, je dagelijkse reiniging en dag- en nachtverzorging.

Relax…

Het simpel reinigen van je gezicht is met de Soothing Cleansing Oil en warme Washcloth een heerlijk ontspannend ritueel in je eigen badkamer.

Je masseert 6-8 pompjes olie op je gezicht en leg de warme doek erover heen. Door de warmte worden de poriën geopend en trekt de olie al het vuil en viezigheid eruit. Je reinigt je huid met de doek door zachtjes te wrijven en herhaalt dit nog een keer met de schone kant van het doekje. Je huid is daarna schoon en voelt zijdezacht aan!

Sleep well! ;-)

Heb je nog een vraag of twijfel je ergens over?

We begrijpen dat je misschien een vraag hebt over onze producten of jouw huid. Stuur gerust een berichtje naar support@loislee.nl. We helpen je graag verder zodat jij ook die mooie, stralende huid krijgt die je graag wilt. We geven je vrijblijvend advies, natuurlijk wel met een tikkeltje eigenzinnigheid ;-)

Heb een fijne dag!