Kokos-chocolade ijsjes

Wat heb je nodig?

  • 20 g pure chocolade
  • 1 bakje kokosyoghurt (125 ml)
  • 80 g verse dadels, ontpit
  • 100 ml water
  • 1 el carobe- of cacaopoeder

Dit recept bevat

  • Anti-oxidanten
  • Magnesium
  • Ijzer
  • Vitamine C

Bereiding

  1. Hak de chocolade fijn. Roer deze door de kokosyoghurt heen.
  2. Meng de dadels samen met het water en de carobe- (of cacao-)poeder in de blender tot een gladde saus.
  3. Vul de ijsvormpjes met een klein beetje chocoladesaus. Verdeel vervolgens de kokosyoghurt over de vormpjes. Giet de rest van de saus er overheen. Roer deze met het stokje door het vormpje, laat de stokjes in het midden van het vormpje zitten en zet de ijsjes minimaal 3 uur in de vriezer.

Dank @thegreenhappiness voor dit zomerse receptje 💚⁠

Bekijk onze andere recepten

Avocado eiersalade

Dit lekkere avocado-ei-prutje ken ik ook van m'n schoonmoeder. Wanneer zij deze maakt ben ik de eerste die aanvalt. Hopelijk bevalt het jou ook.

Shakshuka

Dit keer een lekker recept voor de lunch of het diner met lekker veel groente en eiwitten, Shakshuka! Ik vind dit zo verrassend lekker en zo snel en makkelijk te maken. Echt een blijvertje!