Blog

Nachtserum met Bakuchiol

Ons Moon Magic Serum is een Bakuchiol nachtserum welke is verrijkt met peptiden en ceramiden. Helemaal vrij van retinol, dus 100% veilig voor ieder huidtype. Alle 13 ingrediënten hebben een toegevoegde waarde voor ons grootste orgaan, onze huid.

Bakuchiol

Het STAR-ingredient in Moon Magic Serum, in maximale dosering van 1%. Diverse wetenschappelijke onderzoeken* hebben uitgewezen dat de effecten van Bakuchiol vergelijkbaar zijn met die van traditionele retinol: stimulering van collageen- en elastineproductie, vermindering van de afbraak van collageen en elastine en bevordering van een gezonde celdeling. Ook befaamd zijn de anti-acne eigenschappen. Anti-aging plus anti-acne in één plantaardig ingrediënt! Echter waar retinol schadelijke bijwerkingen kan veroorzaken, is Bakuchiol helemaal veilig: wel de lusten, niet de lasten. Loïs Lee werkt met Bakuchiol (Sytenol A) in de hoogst mogelijke dosering.
(* Onderzoek British Journal of Dermatology, februari 2019: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/bjd.17476 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24471735/)

Ingrediënten

Net als in de natuur is ook in goede Skinfood synergie onmisbaar. Zoals een zaadje zon en regen nodig heeft om uit te groeien tot een plant, zo heeft Bakuchiol ook ‘sidekicks’ nodig om tot ultieme resultaten te komen. Daarom onderzocht ik welke ingrediënten in optimale synergie werken met Bakuchiol en selecteerde zo 12 andere voedings- en actieve stoffen uit de natuur. Van peptiden en ceramiden tot antioxidanten en omega vetzuren. Enkele highlights:

  • Haverlipiden: glutenvrije ceramiden, versterken de huidbarrière en bewaken de vochtbalans;
  • Gotu Kola (centella asiatica): helend en verjongend;
  • Blue Tansy: essentiële olie van Marokaanse kamille, kalmerend en ontstekingsremmend;
  • Spilanthes acmella: “natures botox”;
  • Collageneer: plantaardige peptiden, geeft collageenproductie een boost en remt de afbraak van collageen;
  • Zwarte bes CO2 extract: rijk aan antioxidanten, Vitamine C en omegavetzuren, verzacht en voedt.
  • Cacay Oil: plantaardige olie met het hoogste Vitamine A-gehalte.

Ook de overige vijf ingrediënten hebben een rol in het magische serum. Moon Magic Serum is natuurlijk helemaal #nomoremeuk; volledig vrij van vul-, geur- en kleurstoffen, goedkope ingrediënten die niets bijdragen aan een gezonde huid, conserveringsmiddelen, synthetische ingrediënten en parfum.

Magical effect

Door de rijke, veelzijdige formule gaat wordt de teint stralender, helderder, egaler en minder dof. Roodheid en pigmentvlekjes verminderen, poriën ogen kleiner en onzuivere huid komt weer in balans. Door de positieve invloed op de collageen- en elastine productie vermindert de zichtbaarheid en diepte van rimpels en lijntjes en ziet de huid er overall voller en steviger uit.

Gebruik

Na de reiniging met Cleansing Oil gevolgd door de Hydrating Essence, breng je enkele druppels Moon Magic Serum door middel van een druk-deppende beweging op de huid aan.  En dan…let the magic begin.

 ’s Ochtends adviseren wij je huid te wekken met een  plens koud water, en breng je je Nourishing Beauty Oil en Hydrating Essence aan.

Veelgestelde vragen over Moon Magic Serum

Wat is Bakuchiol?2022-10-26T12:53:01+01:00

Het STAR-ingredient in Moon Magic Serum, in maximale dosering van 1%. Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben uitgewezen dat de effecten van Bakuchiol vergelijkbaar zijn met die van traditionele retinol: stimulering van collageen- en elastineproductie, vermindering van de afbraak van collageen en elastine en bevordering van een gezonde celdeling. Ook befaamd zijn de anti-acne eigenschappen. Anti-aging plus anti-acne in één plantaardig ingrediënt! Echter waar retinol schadelijke bijwerkingen kan veroorzaken, is Bakuchiol helemaal veilig: wel de lusten, niet de lasten. Loïs Lee werkt met Bakuchiol (Sytenol A) in de hoogst mogelijke dosering.

Wat is het verschil tussen Bakuchiol en Babchi?2022-10-26T12:53:13+01:00

Bakuchiol is het werkzame stofje uit de Babchi zaden dat dezelfde werking heeft als Retinol (uit onderzoek gebleken).
Het verschil is dat Babchi Oil (of extract) ongeveer 1-12% Bakuchiol bevat en de Bakuchiol die wij gebruiken 99% Bakuchiol.
Veel andere merken gebruiken inderdaad ook ‘bakuchiol’ maar dan staat er dus bijv. Babchi Oil of Bakuchi of Psoralea Corylifolia op de INCI (ingrediënten) lijst. Dat is niet de Bakuchiol waar onderzoek mee is gedaan en zijn daarbij, niet geheel onbelangrijk, fotosensitiever door de hoge hoeveelheid psoralens (bestanddelen van de babchi plant), dus het kan je huid alsnog gevoeliger maken.

Welke ingrediënten zitten er in Moon Magic Serum?2022-12-06T12:06:24+01:00

Camellia oleifera (camellia) seed oil
Camellia olie zit boordevol antioxidanten die de huid beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het wordt makkelijk opgenomen en maakt je huid zacht en soepel. Het verstopt de poriën niet. De van nature aanwezige squalaan zorgt ervoor dat rimpels minder kans krijgen en dat een droge huid wordt tegen gegaan.

Caryodendron orinocense (cacay) seed oil
plantaardige olie met het hoogste Vitamine A-gehalte.

Avena sativa (oat) kernel oil
Heeft antioxiderende, kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen, versterken de huidbarrière en zorgen voor de vochtbalans in de huid.

Centella asiatica (gotu kola) extract
Helend en verjongend en helpt bij een gevoelige huid.

Ribes nigrum (black currant) seed oil
Rijk aan antioxidanten, Vitamine C en omegavetzuren, verzacht en voedt.

Helianthus annuus (sunflower) seed oil
Helpt de huidbarrière te versterken en de hydratatie van de huid verbeteren. Vitamine E is een antioxidant en helpt vroegtijdige veroudering van de huid tegengaan.

Caprylic/capric triglyceride
Voedt de huid en maakt deze zacht. Daarnaast vertraagt het de vorming van rimpels en helpt de huid beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Bakuchiol (Sytenol® A)
Komt van de Indiase Babchi-zaden en wordt al eeuwenlang gebruikt in Ayurveda voor o.a. huidaandoeningen. Is een natuurlijk en veilig alternatief voor Retinol.

Tocopherol (vitamin E)
Sterke antioxidant en een van de belangrijkste vitaminen voor een mooie huid. Helpt het product langer houdbaar te maken.

Spilanthes acmella (paracress) flower extract
Nature’s botox. Zit vol antioxidanten en helpt pigmentvlekjes te verminderen.

Tanacetum annuum (blue tansy) flower oil
Essentiële olie van kamille, kalmerend en ontstekingsremmend

Pistacia lentiscus (mastic) gum
Ontstekingsremmende en kalmerende olie. Helpt vroegtijdige huidveroudering te reduceren en geeft de huid haar glow terug.

Lupinus albus (white lupine) seed extract
Peptiden die de elastische eigenschappen van de huid helpen herstellen en richt zich specifiek op huidgebieden die slap zijn geworden en haar teint en glans hebben verloren.

Lavandula stoechas (Spanish lavender) extract
Een active van lavendel met botox like effect, ontspant en verzacht rimpels voor een instant anti rimpel effect (24 uur). Heeft krachtige huidherstellende eigenschappen.

Chlorella vulgaris (algae) extract
Een active van chlorella dat de huid helpt regenereren en ‘vecht’ tegen inflammatie. Het hoge gehalte aan vitamines en mineralen ondersteunt weefsel herstel en vermindert zichtbare signs of aging. Werkt ook als een krachtige huid- of wondgenezer.

Rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract
Krachtige antioxidant met ontstekingsremmende eigenschappen. Het helpt ook om de huid te kalmeren.

Van nature aanwezig in de ingrediënten:
citral
Geraniol
Linalool
Citronellol
Limonene

Waarom gebruik ik dit serum in de avond?2022-10-26T12:52:05+01:00

Tijdens de nacht is je huid in herstelmodus, dit serum helpt haar hierbij herstellen en regenereren.

Waarom in dit serum geen retinol?2022-10-26T12:53:40+01:00

Het is niet goed voor je huid. Je huid wordt namelijk, naast ‘egaler en gladder’ (op korte termijn) óók dunner, gevoeliger, fotosensitiever. De kans op irritatie en inflammatie is zeer groot. Wat juist weer negatieve gevolgen kan hebben voor je huid (denk acne, onzuiverheden, rosacea, eczeem, vroegtijdige veroudering).

Wat is Bakuchiol? Is er bewijs dat dit werkt?

Het STAR-ingredient in Moon Magic Serum, in maximale dosering van 1%. Diverse wetenschappelijke onderzoeken* hebben uitgewezen dat de effecten van Bakuchiol vergelijkbaar zijn met die van traditionele retinol: stimulering van collageen- en elastineproductie, vermindering van de afbraak van collageen en elastine en bevordering van een gezonde celdeling. Ook befaamd zijn de anti-acne eigenschappen. Anti-aging plus anti-acne in één plantaardig ingrediënt! Echter waar retinol schadelijke bijwerkingen kan veroorzaken, is Bakuchiol helemaal veilig: wel de lusten, niet de lasten. Loïs Lee werkt met Bakuchiol (Sytenol A) in de hoogst mogelijke dosering

* Onderzoek British Journal of Dermatology, februari 2019:

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/bjd.17476
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24471735/

Hoe gebruik ik Moon Magic Serum?2022-10-26T12:51:36+01:00

Avond

Na reiniging met onze Cleansing Oil en het aanbrengen van de Hydrating Essence enkele druppels Moon Magic Serum door middel van druk-deppende beweging op de huid aanbrengen. Je gebruikt Moon Magic Serum in de avond ter vervanging van de Beauty Oil of je gebruikelijke nachtverzorging. Je kunt Moon Magic Serum ook mengen met een druppeltje Beauty Oil. Ervaar wat voor jou het beste werkt. Als je huid gevoelig reageert kan het raadzaam zijn het gebruik langzaam op te bouwen.

Heb ik naast het 3 Step Beauty Ritual een serum nodig?2022-10-26T12:54:18+01:00

Het 3 Step Beauty Ritual is de basis voor een gezonde huid die bestaat uit Reinigen | Hydrateren | Voeden. Moon Magic Serum is hier een aanvulling op, een extra (luxe) product die je huid goed zal doen. Voor de (rijpere) huid die nét iets meer nodig heeft of wenst.

Ik ben zwanger, kan ik Moon Magic Serum gebruiken?2022-10-26T12:54:44+01:00

Er is onvoldoende data over de veiligheid van Bakuchiol bij zwangere vrouwen waardoor wij het gebruik van Moon Magic tijdens de zwangerschap afraden.

Wat doe ik met de lege flesjes? 2022-10-26T13:42:13+01:00
Ze zijn inderdaad bijna te mooi om in de glasbak te gooien. Dat is echter wel de beste oplossing. Glas is eindeloos te recyclen, waarmee veel nieuwe grondstoffen kunnen worden bespaard. Al bijna 90% van al het glas wordt gerecycled. Tevens vermindert recycling ook nog eens de uitstoot van CO2.
Hoe lang zijn mijn producten houdbaar?2022-12-08T15:23:53+01:00

Ongeopend zijn de producten een jaar houdbaar, geopend een half jaar. Met uitzondering van de Hydrating Essence. Deze is wat kwetsbaarder, gebruik deze binnen een half jaar als je hem hebt geopend.

Ingrediënten Moon Magic Serum2023-01-16T18:09:14+01:00

Camellia oleifera (camellia) seed oil
Camellia olie zit boordevol antioxidanten die de huid beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het wordt makkelijk opgenomen en maakt je huid zacht en soepel. Het verstopt de poriën niet. De van nature aanwezige squalaan zorgt ervoor dat rimpels minder kans krijgen en dat een droge huid wordt tegen gegaan.

Caryodendron orinocense (cacay) seed oil
plantaardige olie met het hoogste Vitamine A-gehalte.

Avena sativa (oat) kernel oil
Heeft antioxiderende, kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen, versterken de huidbarrière en zorgen voor de vochtbalans in de huid.

Centella asiatica (gotu kola) extract
Helend en verjongend en helpt bij een gevoelige huid.

Ribes nigrum (black currant) seed oil
Rijk aan antioxidanten, Vitamine C en omegavetzuren, verzacht en voedt.

Helianthus annuus (sunflower) seed oil
Helpt de huidbarrière te versterken en de hydratatie van de huid verbeteren. Vitamine E is een antioxidant en helpt vroegtijdige veroudering van de huid tegengaan.

Caprylic/capric triglyceride
Voedt de huid en maakt deze zacht. Daarnaast vertraagt het de vorming van rimpels en helpt de huid beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Bakuchiol (Sytenol® A)
Komt van de Indiase Babchi-zaden en wordt al eeuwenlang gebruikt in Ayurveda voor o.a. huidaandoeningen. Is een natuurlijk en veilig alternatief voor Retinol.

Tocopherol (vitamin E)
Sterke antioxidant en een van de belangrijkste vitaminen voor een mooie huid. Helpt het product langer houdbaar te maken.

Spilanthes acmella (paracress) flower extract
Nature’s botox. Zit vol antioxidanten en helpt pigmentvlekjes te verminderen.

Tanacetum annuum (blue tansy) flower oil
Essentiële olie van kamille, kalmerend en ontstekingsremmend

Pistacia lentiscus (mastic) gum
Ontstekingsremmende en kalmerende olie. Helpt vroegtijdige huidveroudering te reduceren en geeft de huid haar glow terug.

Lupinus albus (white lupine) seed extract
Peptiden die de elastische eigenschappen van de huid helpen herstellen en richt zich specifiek op huidgebieden die slap zijn geworden en haar teint en glans hebben verloren.

Lavandula stoechas (Spanish lavender) extract
Een active van lavendel met botox like effect, ontspant en verzacht rimpels voor een instant anti rimpel effect (24 uur). Heeft krachtige huidherstellende eigenschappen.

Chlorella vulgaris (algae) extract
Een active van chlorella dat de huid helpt regenereren en ‘vecht’ tegen inflammatie. Het hoge gehalte aan vitamines en mineralen ondersteunt weefsel herstel en vermindert zichtbare signs of aging. Werkt ook als een krachtige huid- of wondgenezer.

Rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract
Krachtige antioxidant met ontstekingsremmende eigenschappen. Het helpt ook om de huid te kalmeren.

Van nature aanwezig in de ingrediënten:
Citral,
Geraniol,
Linalool,
Citronellol,
Limonene

Reviews

Hieronder enkele reviews die we kregen

Esther
‘De Moon Magic Serum met Bakuchiol, een ware traktatie! Geur is magisch lekker en en opbrengen is een feestje. Mijn huid is aanzienlijk verbeterd. Een aanrader.’

Maaike
‘Mijn huid is gladder, glanzender en het oogt alsof ik zonder zon, er toch zongebruinder uitzie 🥰 Ik gebruik vrijwel nooit make-up, dus extra blij mee!’

Jacqueline
‘Weer zo’n toppertje van Debbie, maakt je huid lekker zacht en glad. ‘S avonds na het reinigen en de essence 3 druppeltje op je gezicht deppen heerlijk !!!!!!’

Ester van der Lienden
‘Moon Magic, de naam zegt het al. Heerlijk voor het slapen gaan het ritueeltje met de produkten van Loïs Lee en de beauty stone en afsluiten met een beetje magie van de maan. Het ruikt heerlijk, een mooie glow, een kadootje voor de nacht voor je huid zodat je ‘s morgens weer opnieuw van start gaat met het ochtendritueeltje met de produkten van Loïs Lee en de Screen Sun Screen het weer helemaal afmaken. Ik wil niet anders meer. Die glow de hele dag makes me smile. Thanks Debbie voor al deze no more meuk magic.’

Heleen
‘Best ever. Na 3 dagen zag ik al verschil. Heel kritisch en nu al tijd gebruiker van lois lee. Had steeds wat velletjes in wenkbrauwen en paar andere plekjes. Alles weg. Gladder, fijner, en heel zacht. Dank voor de update en uitleg van de bestanddelen. Weer een leermomentje. Nogmaals wat een wereldspul. Groet.’

Miranda
‘It’s magic indeed! Ik gebruik het product nu ongeveer 2 weken. Fantastisch! Al tijden last van acne in de hals en kaaklijn, maar het is nu bijna helemaal weg. Ik schrok even van de prijs, maar het is het meer dan waard.’

Sharon
‘Heerlijk serum met magisch effect! Pukkeltjes herstellen sneller en m’n gezicht wordt egaler! Super blij mee!’

Let The Moon Magic Begin!

Door |2022-10-31T12:58:45+01:00februari 11th, 2021|Blog|Reacties uitgeschakeld voor Nachtserum met Bakuchiol