Dé alleskunner

Regelmatig lees ik op social media en in blogs over de kracht van kokosolie. Het zou een absolute alleskunner zijn. Om je gezicht en lichaam mee in te smeren, in te bakken en zelfs, jawel, als glijmiddel. Het is lekker om op brood te smeren en wordt zelfs als gezichtsreiniger aangeraden.

Kokos op je gezicht

Nu ben ik het met een aantal van bovenstaande dingen zeker eens. Maar… kokosolie op je gezicht smeren, daar ben ik géén fan van. Zeker niet als jouw huid gevoelig is, en je (soms) wat last hebt van pukkeltjes of zelfs acne. Why not, zul je misschien denken, het is immers puur natuur. Ik kan daar heel kort over zijn, kokosolie is een comodogene olie. Het komt er op neer dat deze de poriën kan verstoppen. Dit wil je dus niet, en zeker niet als jouw huid al gevoelig is voor de ontwikkeling van pukkeltjes en puistjes.

Alternatief

Er zijn betere en ook 100% natuurlijke alternatieven zoals Jojoba-olie. Deze olie lijkt erg op ons eigen huidvet en wordt goed opgenomen. Jojoba-olie, ook wel ‘gouden olie’ genoemd, is ook een belangrijk bestandsdeel van de Beauty Oil van Loïs Lee evenals andere mooie plantaardige oliën. De Beauty Oil is een synergie van alle vitaminen, antioxidanten en goede vetzuren die jouw huid nodig heeft om elke dag te stralen.

 

Tips

Toch wil ik graag afsluiten met een positieve (kokos-) noot. Je kunt deze heerlijke olie namelijk wel gebruiken voor de volgende doeleinden:

• In de keuken om mee te bakken, het is zeer gezond!

• Als ‘bodylotion’ na het douchen voelt het ook heerlijk aan. Droog jezelf dan niet helemaal af, maar breng de kokosolie op je vochtige huid aan en laat het goed intrekken;

• Voor oilpulling (een Ayurvedisch ritueel om je mond gezond te houden);

• Als fijn maskertje voor in je haar;

• Voor het verzachten en herstel van brandwondjes (smeer zo snel mogelijk na verbranding op de aangedane huid);

• Als lipbalsem.

Let overigens goed op dat de kokosolie biologisch en ongeraffineerd is, zoek naar extra vierge kokosolie.