Helaas zijn er nog steeds veel vrouwen die last hebben van een droge en/of vochtarme huid, vooral in de winter. Dat komt omdat de luchtvochtigheid in deze periode verandert. De verwarmingen gaan aan en er is een veel drogere lucht. Misschien merk je het ook aan drogere ogen?

Onze huid heeft zowel water als vet nodig om gevoed en gehydrateerd te zijn. En als het water uit de lucht is kan je huid trekkerig aanvoelen.
Doordat er minder vocht in de lucht zit gaat je huid haar eigen vocht gebruiken, het verdampt als het ware uit je huid. En dat resulteert in het droge gevoel. Een ‘vette’ huid kan overigens óók vochtarm zijn. Het is dus van belang om het vocht in je huid te houden.

Met deze tips kun je je huid op verschillende, natuurlijke manieren een handje helpen:

1. Gebruik een luchtbevochtiger in huis of op kantoor
Of hang radiatorbakjes met water aan de verwarming. Zo zorg je voor meer vocht in de lucht en dat voorkomt dat je huid haar eigen vocht gaat verdampen. Ik heb zowel bakjes als een verdamper van CHI. Die kun je ook gebruiken met heerlijke etherische oliën zodat je huis ook nog eens lekker ruikt.

2. Zorg voor hydratatie van binnenuit
Dus drink voldoende (warm)water en thee en eet veel groene bladgroenten. Kokoswater zit vol elektrolyten die belangrijk zijn voor een goede vochtbalans in onze cellen. Koffie en alcohol onttrekken vocht uit je lichaam. Ik zeg niet dat je nooit meer koffie en alcohol mag maar drink water bij de wijn en bij je bakkie koffie.

3. Verhoog je omega-3 inname
Goede vetten zijn heel belangrijk voor een gezonde huid. Omega 3 zit in vette vis (zoals makreel, wilde zalm en sardientjes), maar ook in (vers gebroken) lijnzaad, walnoten en algjes. Dit algen-supplement is goed voor jou en de wereld!

4. Houd de pH van je huid goed
Een gezonde huid is licht zuur met een pH van rond de 4,5-5. Deze ‘zuurmantel’ van je huid beschermt je voor schadelijke invloeden van buitenaf. Als deze delicate balans verstoort wordt kan dat zich in allerlei huidklachten uiten zoals eczeem, acne of een (extreem) droge huid. Water heeft een pH van rond de 7 en zeep zelfs rond de 9. Dit verklaart waarom je huid ‘trekkerig’ aanvoelt na het douchen of reinigen met water en zeep.
Om je huid snel te helpen herstellen is een verzorgingsproduct met een lage pH een must.
Onze Hydrating Essence heeft een pH tussen de 4-5 en kun je ook gebruiken als toner na het douchen of reinigen. De glycerine in de Hydrating Essence werkt als een ‘humectant’ en trekt vocht uit de omgeving aan. Tezamen met de Beauty Oil maak je er je verse moisturizer mee.

5. Reinig met een olie
Veel reinigingsproducten bevatten ingrediënten (zoals parfum en alcohol) die je huid juist uitdrogen en strippen van haar natuurlijke vetlaagje (die de huid beschermt tegen o.a. vochtverlies). En zoals je hierboven al hebt gelezen verstoort water met zeep je huidflora.
Reinigen met een olie werkt heel effectief zonder je huid te ontdoen van haar belangrijke natuurlijke vetten en doordat je nauwelijks water gebruikt houd je de pH goed.

Je kunt hier bijv. kokosolie voor gebruiken of natuurlijk de zeepvrije Cleansing Oil.

6. Houd vocht in je huid met olie
Plantaardige oliën beschermen je huid tegen vochtverlies. Daarnaast hebben ze hun eigen specifieke werking voor de huid. Daarom zitten er in de Beauty Oil van Loïs Lee verschillende mooie oliën die je huid beschermen, voeden, verstevigen en herstellen.