In de zomer kan je huid anders aanvoelen, wat trekkerig en droog, zeker na een dagje op het strand door de zon en wind. Ook kan pigmentatie de kop op steken. Je huid kan dus best wat extra zorg gebruiken. Hier onze tips voor een stralende en gehydrateerde summer skin!

summer tip #1 Protect!

Vergeet niet je huid dagelijks te helpen beschermen tegen UVA/UVB/straling, High Energy Visible light (HEV oftwel blauw licht) en luchtvervuiling!

Met Screen Sun Screen SPF20 help je je huid hiertegen beschermen.

Screen Sun Screen SPF20 is not just sunscreen, maar een unieke formule voor het gezicht voor dagelijks gebruik die helpt beschermen tegen de 3 belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering: blauw licht (HEV), UVA/UVB en (lucht)vervuiling.

Screen Sun Screen:

  • transparant mineraal filter, dus geen witte waas
  • voor iedere huidskleur
  • verstopt de poriën niet
  • broadspectrum SPF20
  • 3-voudige werking
  • musthave voor zowel binnen als buiten
  • verzorgt, hydrateert, kalmeert en versterkt de huidbarrière
  • koraalrif vriendelijk (door plantaardige coating + non-nano)
  • meukvrij
  • vegan

Shop hier jouw flesje Screen Sun Screen!

Let op: als je gaat zonnebaden of de hele dag in de zon buiten bent, adviseren wij je een sunblock te gebruiken. Vermijd op de heetste uren van de dag de volle zon.

Hier kun je op letten als je op zoek gaat naar een zonneproduct met een hogere factor:

Vermijd chemische filters zoals oxybenzone, octinoxate, avobenzone, homosalate, octocrylene, octisalate). Deze zijn namelijk schadelijk voor je gezondheid, de zee en de koralen.⁠ Ook is onlangs vastgesteld dat ook titaniumdioxide niet veilig blijkt.
Vermijd ook ingrediënten als parfum/fragrance, phenoxyethanol, dimethicone, siliconen en PEG’s.  Kies dus voor een natuurlijke filter zoals zinkoxide. ⁠

Zon= geZONd!

Ook vinden wij het belangrijk het liefst iedere dag even wat vitamine D op te doen, zonder je huid in te smeren. De zon is namelijk helend! Bij voorkeur niet op het heetst van de dag (tussen ca. 11.00-16.00 uur) de zon in gaan, en als je zont telkens een nieuwe laag bescherming aan te brengen. ⁠

summer skin tip #2 Hydrate!

Als je een dagje buiten geweest en een trekkerige, gevoelige huid hebt door de zon, de wind en misschien het zand dat langs je wangen woeide dan is de 7-Skin Method de oplossing!

De ‘7 Skin Method’ is het licht aanbrengen van een toner (Hydrating Essence) in dunne laagjes. Je verhoogt hierdoor het vochtniveau van je huid zonder dat het vet of zwaar aanvoelt. Door het in laagjes aan te brengen kan de huid de hydraterende ingrediënten beter absorberen en krijg je de gezonde natural GLOW waar wij zo dol op zijn!

How to:

– Breng het eerste laagje Hydrating Essence al sprayend aan op je gezicht en klop het voorzichtig in je huid.
– Nog voordat het helemaal opgedroogd is breng je het volgende laagje aan.
– Klop telkens een nieuw laagje met je handen in op je huid, en doe dit als de huid nog licht vochtig is van het vorige laagje.
– Sluit af met een laagje Nourishing Beauty Oil (of Moon Magic Serum) om het vocht in te sealen.

Kies het aantal lagen dat jij nodig hebt een beetje op gevoel. Begin eens met 3/4 laagjes een paar dagen achter elkaar en voel wat het voor je huid doet.

summer skin tip #3 Cleanse!

Reinig je huid als je Screen Sun Screen of sunblock hebt gebruik met extra veel zorg. Het zink in onze Screen Sun Screen gaat als een laagje op je huid liggen en mag extra goed verwijderd worden met de warme washcloth. Je wilt niet dat je poriën vol raken. In de zomer is je talg sowieso zachter door de warmte en kan het daardoor meer naar boven komen. Reinig dus goed met een warme doek. Natte wegwerpdoekjes of watjes can’t do that job.

summer skin tip #4 Inside protection

Je doet er goed aan je huid ook van binnenuit beschermen tegen pigmentatie, UVA/UVB straling en vervuiling. Zeker in de zomer nu we bijna buiten wonen. No Collagen Collagen Booster™ helpt je hierbij en dat komt hierdoor:

De Antioxidanten geven bescherming tegen vrije radicalen en schadelijke invloeden van buitenaf, zoals teveel zonnestralen en milieu gerelateerde factoren. Van UV-stralen en luchtvervuiling is aangetoond dat ze vrije radicalen op en in de huid produceren. Vrije radicalen ‘stelen’ elektronen van gezonde cellen en maken er ook vrije radicalen van. Antioxidanten neutraliseren deze vrije radicalen zodat ze geen schade kunnen aanrichten aan gezonde cellen. Astaxanthine helpt de huid van binnenuit beschermen tegen o.a. UV-straling.
Om je huid optimaal te hydrateren hebben we hyaluronzuur toegevoegd in de juiste dosering. Rijstceramiden helpen de huid herstellen en vocht in de huid te houden.

Shop hier jouw voorraad No Collagen Collagen Booster™

summer skin tip #5 Food & Drinks

Het is natuurlijk belangrijk dat je extra goed drinkt als het warm is en je vocht verliest door te zweten, dus water en bijv. groene thee. Spice je water op met wat Himalayazout, citroen, gember, muntblaadjes, komkommer etc.

Vergeet ook zeker niet dat goede hydratatie voor een groot deel komt door juiste voeding tot je te nemen. Dit helpt je vochtarme huid tegen te gaan. Denk aan veel groene bladgroentes als sla en spinazie. Daar zit luteïne is en helpt beschermen tegen UV straling. Dit stofje zit ook in paprika, broccoli, raapsteeltjes en eieren.
Verder lekker aan de watermeloen en komkommer, radijsjes en wortels. Grapefruit, aardbeitjes en ananas zijn hydraterende fruitsoorten. Wel graag zo veel mogelijk onbespoten ;-)

summer skin tip #6 Be Wise

Verbranden is niet goed, maar wij vinden het belangrijk het liefst iedere dag even onbeschermd de zon in te gaan.  Natuurlijk niet op het heetst van de dag (tussen ca. 11.00-16.00 uur) lang de zon in gaan. ‘s Ochtends de eerste zonnestralen pakken is heel goed voor je. Breng overdag regelmatig een laagje bescherming aan.

Nou hup naar buiten en genieten!

In onze shop staan, t/m 26-7-’22, 2 Summer Deals! Klik hier om te bestellen.