Lavendelolie, huidverouderend of huidverjongend?

Is essentiële olie van lavendel slecht voor je huid? Veroudert je huid juist sneller of werkt het huidverjongend? Check het in onderstaande video:

We love lavendel!

Zo af en toe duikt ie weer op: het wijdverbreide misverstand dat lavendelolie de huid zou verouderen. Dit is niet het geval. Essentiële olie van lavendel is een hele mooie regenererende olie die de huid juist snel helpt herstellen en dus anti-aging werkt! Daarbij helpt de geur van de olie je ontspannen (als je van lavendel houdt, zo niet…dan heeft het niet die kalmerende werking. Integendeel, haha).

Zorg dat je een goede kwaliteit olie hebt en dat je weet hoe je met essentiële olie moet werken. Het is super potent en er dient met zorg mee om te worden gegaan. Het kan zijn dat daar het misverstand ook door is ontstaan. Essentiële oliën zijn makkelijk te verkrijgen en iedereen kan ze kopen en zelfs verkopen (denk aan DoTerra en Young Living). Zoals gezegd zijn essentiële oliën heel erg potent en moet je weten hoe je ze moet gebruiken. Verkeerd gebruik (bijv. puur op de huid gebruiken in plaats van een draagolie gebruiken) kan bijvoorbeeld huiduitslag of zelfs brandwondjes veroorzaken.

Meer leren over essentiële olie?

Daarom is het heel belangrijk dat je leert met essentiële oliën te werken. Debbie’s mentor Ellen Wagenaar verzorgt via haar Stichting Wellness & Aromatherapie verschillende cursussen en opleidingen over o.a. het werken met essentiële olie. De essentiële oliën die wij gebruiken in de producten van Loïs Lee zijn van hoge kwaliteit en worden in veilige percentages gebruikt. In onderstaande live leggen Debbie en Ellen meer uit over de essentiële oliën in Loïs Lee.

Twijfel je of je het wel goed gebruikt?

Wij denken graag met je mee. Dus stuur ons gerust een mailtje: support@loislee.nl. We helpen je graag verder zodat jij ook die mooie, stralende huid krijgt die je graag wilt. We geven je vrijblijvend advies, natuurlijk wel met een tikkeltje eigenzinnigheid ;-)

Heb een fijne dag!