No Collagen Collagen BoosterIk weet niet of je net zo’n ingrediënten-nerd bent zoals ik, maar ik wil toch met je delen wát er in ons supplement zit en nog belangrijker: wáárom! :-)

De highlights!
Wat uniek is voor een supplement gericht op o.a. de collageenproductie: geen dierlijke ingrediënten. VEGAN dus!

De collageensupplementen die op de markt zijn bevatten allemaal dierlijk collageen (meestal rund of vis) en ik vind het niet nodig om dode dieren te gebruiken in producten die bedoeld zijn om ons mooier te maken.

Bij de ontwikkeling van de No Collagen Collagen Booster is dus bewust gekozen voor de 3 belangrijkste aminozuren van plantaardige oorsprong die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van  collageen: glycine, proline en hydroxyproline. Aminozuren zijn ook nog eens beter opneembaar dan collageenpeptiden omdat ze al in stukjes (aminozuren) zijn opgebroken.

Ceramiden van rijst (klinisch geteste dosering) versterken de huidbarrière en verbeteren daardoor het vochtgehalte in de huid, zodat droogtelijntjes verzachten, ruwe droogteplekjes verminderen en de huid overall soepeler aanvoelt. Ook heeft het een anti-inflammatoire werking (wat weer goed helpt bij vrouwen die een gevoelige huid hebben en bijv. rosacea).

Alpha Lipoic Acid (R-Alpha liponzuur) wordt ook wel de ultieme anti-aging antioxidant genoemd. Het draagt bij aan de ontgifting, biedt bescherming tegen vrije radicalen en bewaakt de mitochondria (dit zijn de energie-centrales van je cellen). Bovendien kan deze geniale antioxidant zowel in water- als vet functioneren (uniek!), zodat het in alle delen van de cel ‘toegang’ heeft om schadelijke vrije radicalen te neutraliseren.

Co-enzyme Q10 speelt onder meer een rol in de kwaliteit van de collageen- en elastineproductie, die van nature vermindert met het ouder worden. Door dit enzym aan te vullen vertraagt dit proces.

Astaxanthine heeft als voornaamste effect een beschermende werking, om precies te zijn tegen de schade door UV-straling.

Pterostilbene (resveratrol+), vertraagt het natuurlijke verkortingsproces van telomeren zodat de cel zich langer kan blijven delen zonder af te sterven. Deze stof is echt anti-aging!

Hyaluronzuur is de ultieme vochtbooster en ken je misschien wel uit cremes of serums. Nog beter is het om het inwendig te nemen, zoals in een supplement. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die met de jaren vermindert waardoor de huid droger en doffer wordt. Door het vochtgehalte van binnenuit te optimaliseren blijft de huid elastischer en soepeler met een mooie gloed.

En tenslotte hebben liposomale* gluthation, liposomale vitamine C en pine bark extract een overall anti-aging effect door de veroudering van binnenuit te vertragen. Zo speelt de master-antioxidant glutathion een belangrijke rol bij de ontgifting van de lever (heel belangrijk voor een mooie en ‘jeudige’ huid), vitamine C is noodzakelijk bij de aanmaak van collageen en pinebark extract helpt ook bij pigmentatie van de huid.

Zoals je ziet is dit niet zomaar een collageen-supplement. Het is veel méér dan dat. Omdat veroudering niet enkel  ‘verlies van collageen is’.. ;-)

*liposomen worden tot 20x beter opgenomen dan reguliere supplementen. (bron: LipoCellTech)